Araban'da Bir Çiftçi, Serada Organik Antepfıstığı Fidanı Yetiştirmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Araban'da Bir Çiftçi, Serada Organik Antepfıstığı Fidanı Yetiştirmeye Başladı

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Fıstıklıdağ köyünde bir çiftçi, serada organik Antepfıstığı fidanı yetiştirmeye başladı.

14.12.2011 13:20

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Fıstıklıdağ köyünde bir çiftçi, serada organik Antepfıstığı fidanı yetiştirmeye başladı.

İlçeye bağlı Fıstıklıbağ köyünde Bayram Altun adlı çiftçi, evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla yaptığı serada, organik Antepfıstığı fidanı yetiştirmeyi başardı. Yetiştirdiği fidanları arazi sahiplerinin bahçesine diken Altun, organik Antepfıstığı'nın gelişmesine katkı sağlıyor.

Antepfıstığı bahçelerine arazi sahipleriyle birlikte ortak kurdukları Antepfıstığı bahçelerinden elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Altun, şunları söyledi:

"Antepfıstığı üreticisi olarak ilk defa üç yıl önce güçlükle elde ettiğim maddi imkanlarla evimin bahçesine kurduğum serada, diktiğim ve özel hayvan gübresiyle 8-10 ay gibi değişen bir süre içerisinde hiçbir kimyasal ilaç kullanmadan yetiştirdiğim tamamen organik Antepfıstığı fidanlarını çevredeki çiftçilere satıp gelir elde ediyorum. bölgede arazi sahibi olan çiftçilerimiz, taşlık olduğu için boş bekletikleri arazilerindeki taşları iş makinesi kiralayarak temizletip traktörle sürdürüp içerisinde Antepfıstığı fidanlarını dikip organik Antepfıstığı bahçesi oluşturuyorlar."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araban'da Bir Çiftçi, Serada Organik Antepfıstığı Fidanı Yetiştirmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement