"Araç Takip Sistemi 5 Hizmet Aracı Üzerinde Test Edildi" - Son Dakika
Güncel

"Araç Takip Sistemi 5 Hizmet Aracı Üzerinde Test Edildi"

"Araç Takip Sistemi 5 Hizmet Aracı Üzerinde Test Edildi"

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, TBMM'de araç takip sisteminin beş hizmet aracı üzerinde test edildiğini söyledi.

04.12.2012 13:17  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, TBMM'de araç takip sisteminin beş hizmet aracı üzerinde test edildiğini ve yapılan bu test sonucunda cihazların alımına geçilmesinin düşünüldüğünü bildirdi.

Sağlam, CHP İstanbul Milletvekili Mamut Tanal'ın yazılı soru önergesine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek adına verdiği yanıtta, TBMM'de kullanılması planlanan araç takip sistemiyle ilgili bilgi verdi.

TBMM'de henüz araç takip sisteminin kullanılmaya başlanmadığını kaydeden Sağlam, oluşturulan teknik şartnameye uygun beş farklı firmanın cihazının kalitesi, servis güvenliği, harita üzerinden gerçek zamanlı takibi, araçların süre ve mesafe seyir geçmişi, yazılım ve konfigürasyonuna uygunluk ile sinyal gücü gibi teknik özelliklerin, beş hizmet aracı üzerinde test edildiğini ve yapılan bu test sonucunda teknik şartnameye uygun, kaliteli ve fiyat bakımından ekonomik olan cihazların alımına geçilmesinin düşünüldüğünü bildirdi.

Makam hizmetlerine tahsisli araçlar ile koruma hizmeti sağlayan araçlarda güvenlik nedeniyle araç takip sisteminin kullanılmasının düşünülmediğini ifade eden Sağlam, sistemin idari teşkilat hizmetlerinin yürütülmesinde kullanılan tüm hizmet araçlarına kurulmasının planlandığını kaydetti.

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Araç Takip Sistemi 5 Hizmet Aracı Üzerinde Test Edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement