Aranan Yolculardan 1'i Türk ve Mers Virüsü Yok - Son Dakika
Güncel

Aranan Yolculardan 1'i Türk ve Mers Virüsü Yok

Suudi arabistan'da yaptığı umre ziyaretinden sonra THY uçağı ile Cidde'den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur'a giden Malezyalı bir yolcuda MERS virüsü taşıdığının tespit edilmişti.

21.04.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi arabistan'da yaptığı umre ziyaretinden sonra THY uçağı ile Cidde'den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur'a giden Malezyalı bir yolcuda  MERS virüsü taşıdığının tespit edilmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, THY yetkililerinden Malezyalı yolcunun iki ön ve iki arkasındaki koltukta oturanların kimliklerini istemişti. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu koltuklarda oturan  yolculardan sadece biri Türk ve yapılan kontrollerde de kendisinde virüsle ilgili bir bulguya rastlanmadı.

Yetkililer, MERS virüsünün etkinlik süresinin 15 gün olduğunu ve olayın geçtiği 29 Mart'tan bu yana Türkiye sınırları içinde hastalığa rastlanmadığını söylediler.  Malezyalı  yolcu, ülkesine dönüşte Atatürk Havalimanı'nda 4 saat kalmıştı. Hastalık açısından Malezyalı yolcunun iki ön ve arka koltuğunda oturanların riskli olduğu bildirilmiş ve aramalara başlanmıştı. Yetkililer, koltuğun ön ve arkasında oturan yolculardan birinin Türk olduğunu belirterek, "Bu kişi  Ankaralı bir yolcu. Kendisiyle temasa geçildi, gerekli kontroller yapıldı ve hiçbir bulguya rastlanmadı. Sevindirici olan bir taraf da virüsün etkileme süresinin 15 gün olması. Bu süre de aşıldı ve hiçbir hastalığa rastlanmadı" dediler.

Sağlık Bakanlığına bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ayrıca bütün ihtimallere karşı her türlü önlemi aldıklarını söylediler. Bu arada Sağlık Bakanlığı yetkilileri adı geçen uçakla yolculuk yapan bütün yolculara da ulaşılarak gerekli kontrolleri yaptıklarını söylediler.

5 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Malezyalı yolcu  solunum yollarındaki rahatsızlık ateş ve öksürük belirtileri göstermeye başlaması sonrası 8 Nisan'da hastaneye kaldırılmış,  yoğun bakımda tedavi görmüş ve  13 Nisan'da yani belirtilerin ortaya çıkmasından 5 gün sonra hayatını kaybetmişti.

FK-MÇ  (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aranan Yolculardan 1'i Türk ve Mers Virüsü Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement