Arapgir'de Göletteki Sızıntıyı Bulmak İçin Gıda Boyası Döküldü - Son Dakika
Yerel

Arapgir'de Göletteki Sızıntıyı Bulmak İçin Gıda Boyası Döküldü

Arapgir ilçesinde bulunan Bolpınar Göleti'ndeki sızıntıyı bulabilmek için suya kırmızı gıda boyası döküldü.

01.07.2015 12:03

Arapgir ilçesinde bulunan Bolpınar Göleti'ndeki sızıntıyı bulabilmek için suya kırmızı gıda boyası döküldü.

Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, Bolpınar Göletindeki sızıntıyı bulabilmek için çalışma yaptı. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile göletin bulunduğu alana giden yetkililer, göletin zemininde delik ya da çatlak olup olmadığını kontrol etti.

Oluşan sızıntıları önlemek adına gölete kırmızı renkte gıda boyası katan yetkililer, sızıntı tespit edilmesi halinde gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Dökülen boyanın gıda maddesi olduğuna dikkati çeken yetkililer, boyanın sudaki ve çevresindeki herhangi bir canlıya zarar vermediğini aktardı.

Gıda boyası nedeniyle kırmızıya dönen göletin görüntüsü ilgi çekti.

DSİ tarafından 1999 yılında yapımına başlanıp 2008 yılında tamamlanan Bolpınar Göleti, şehir sulama kanallarına adapte edilememesi nedeniyle kullanılamadı. Takip eden yıllarda faaliyet göstermeye başlamadan, göleti dolduran suların belli bir kota ulaştıktan sonra zeminde bulunan delik ya da çatlaklardan sızması veya emilim olması nedeniyle suyun kısa sürede azaldığı gözlenmişti.

Geçen yıl DSİ Genel Müdürlüğü, Elazığ Bölge Müdürlüğü ve Malatya İl Müdürlüğünden yetkiler, gölette mebren ve üzerine beton kaplama yöntemleri uygulanarak, mevcut barajda bulunan sızıntıların önlenmesini sağlamak, gölet gövdesinin 5 metre daha yükseltilerek su toplama kapasitesinin arttırılması için proje hazırlığına girilebileceğini belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arapgir'de Göletteki Sızıntıyı Bulmak İçin Gıda Boyası Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement