Araştırma Komisyonunun Yeni Başkanı Köln'deki Keup Caddesi'nde Esnafı Dinledi - Son Dakika
Güncel

Araştırma Komisyonunun Yeni Başkanı Köln'deki Keup Caddesi'nde Esnafı Dinledi

Araştırma Komisyonunun Yeni Başkanı Köln\'deki Keup Caddesi\'nde Esnafı Dinledi

Araştırma komisyonunun yeni başkanı Köln'deki Keup Caddesi'nde esnafı dinledi Almanya'da, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu'nda geçtiğimiz yıl kurulan NSU Araştırma Komisyonu'nun yeni başkanı Sosyal Demokrat Parti SPD'li Milletvekili Sven Wolf oldu.

27.06.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırma komisyonunun yeni başkanı Köln'deki Keup Caddesi'nde esnafı dinledi

Almanya'da, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu'nda geçtiğimiz yıl kurulan NSU Araştırma Komisyonu'nun yeni başkanı Sosyal Demokrat Parti SPD'li Milletvekili Sven Wolf oldu. Olaylar hakkında daha iyi fikir sahibi olmak isteyen Başkan Wolf, 2004 yılında Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU'nun çivili bombayla saldırıda bulunduğu Köln'deki Keup Caddesi'ni ziyaret etti. Cadde esnafını dolaşan Sven Wolf, 22 kişinin yaralanmasına neden olan çivili bomba önüne bırakılan kuaför dükkanının sahibi Özcan Yıldırım'ı dinledi.

'SALDIRIDAN SONRA ÇOK MAĞDUR OLDUK'

Özcan Yıldırım, NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Sven Wolf'tan olayların bir an önce aydınlatılmasını istedi. Bombalı saldırıdan sonra polisin kendilerine baskı yaptığını ve mağduriyetlerinin ikiye katlandığını anlatan Yıldırım şunları söyledi: '7 sene çektiğimiz eziyetler var, bunların bir şekilde hesabının sorulması lazım. Biz her zaman saldırının yabancı düşmanlığı olduğunu düşündük. Fakat biz bunu söylediğimizde gülerek yaklaşıldı. Haraç davası diye polis baskı yaptı. Polis akıl edemedi mi, şu kadar dükkandan ne haracı alınabilir' Kardeşim yaralandı; kendi derdimize düştük; tuttuk bir de polisle uğraştık. İçimizde çok yaramız var ama yeri geliyor boşaltmaya da korkuyoruz.? Kuaför Özcan Yıldırım, bombalı saldırıda iş yerinin harabeye döndüğünü ve yaşadığı ekonomik sıkıntıları da dile getirdi.

KRV Eyaleti NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Sven Wolf anlatılanları dinledikten sonra olayın bütün yönleriyle ve kısa bir zamanda çözülmesi için gereken çalışmayı yapacakları sözünü verdi.

Sven Wolf'a bu ziyaretinde Mülheim Belediye Başkanı Norbert Fuchs, Köln Belediye Meclisi SPD Grup Başkanı Martin Börschel ile Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Meral Şahin eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Araştırma Komisyonunun Yeni Başkanı Köln'deki Keup Caddesi'nde Esnafı Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement