Arıcılar Bal Hasadına Başladı - Son Dakika
Yerel

Arıcılar Bal Hasadına Başladı

Arıcılar Bal Hasadına Başladı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadına başladı.

27.07.2014 17:10

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadına başladı.

Geçimlerini arıcılıkla sağlayan arıcılar emeklerinin karşılığını almaya başladılar. Hisarcık'lı arıcılardan Tavşanlı ilçesinde öğretmenlik yapan Ali Kuzu, arıcılığa 10 yıl önce hobi olarak başladığını, şu an mevcut bulunan 27 arı kovanında bal hasadına başladığını söyledi.

Kuzu," Bu yıl bal verimi önceki yıllara nazaran çok iyi, koloni başı ortalama 15 -20 kg bal alıyoruz. İlçemiz bitki florası çeşitliliği açısından zengin olduğundan, bu durum balın aromasını ve kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Hasadını yaptığım ballar organik olduğu için bal taleplerini karşılamakta zorluk çekiyorum." dedi.

Arıcılıkta önemli olanın ticari arıcılık yapanlar gibi çok bal üretmek olmadığını söyleyen Ali Kuzu," Doğal, kaliteli ve aromatik bal üretilmesi her şeyden öncelikli olmalı. Bayram sonrası kovanların bir bölümünü Karbasan yaylasına çıkararak yayla balı da almayı hedefliyorum. Arıcılığın belki de en önemli yanı, insanı doğaya, açık havaya çekmesi, onda bir hobi yaratması suretiyle insanı ruhen ve bedenen beslemesidir. Aynı zamanda kötü yol ve alışkanlıklardan arındırması, hayata bakış açısını genişletmesi kadar, insana, doğanın bilinmeyenlerini araştırmanın zevkini ve arıları örnek alarak düzenli çalışma ve topluma faydalı olma gayretlerinin en güzel örneğini vermesi de insan yaşam ve sağlığı için az bir kazanç değildir" diye konuştu. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıcılar Bal Hasadına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement