Metan Gazından Zehirlenen İşçilerin Aileleri Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Metan Gazından Zehirlenen İşçilerin Aileleri Eylem Yaptı

Milas'a bağlı Güllük beldesinde özel bir şirkete ait arıtma tesisinde metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerin aileleri, eylem yaptı.

19.09.2014 16:31  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde özel bir şirkete ait arıtma tesisinde metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden işçilerin aileleri, ellerinde taşıdıkları pankartlarla slogan attı.

Muğla Adliyesi önünde toplanan grup, ellerinde taşıdıkları "Bütün sorumlular yargılansın", "Suçlular belli adalet istiyoruz", "Güllük'te gaz ölçümü yapmadılar", "Güllük'te 50 liralık gaz maskesini esirgediler", "Muğla, Güllük'ü unutma, unutturma" yazılı pankartlar ve ölen işçilerin resimleri ile bir süre slogan attı.

Grup adına olayda hayatını kaybeden işçilerden Fikret Özdemir'in oğlu Günay Özdemir, basın açıklamasında, yaşanan olayın üzücü olduğunu ve iş kazalarının önüne geçilmesi için önlem alınması gerektiğini söyledi.

Özdemir, bütün sorumluların yargılandığı adil ve etkin bir yargılamanın gerçekleşmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, "7 canımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu iş cinayetinde şirket yönetim kurulu üyeleri ve yetkilileri ile bu iş yerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler sorumludur" dedi.

Adalet mücadelelerini olayda hayatını kaybeden işçilerin yakınları ile sürdürdüklerine işaret eden Özdemir, "Bundan sonra böyle olaylar olmasın diye mücadelemize devam edeceğiz. Sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde bizlerle beraber olan ve destek veren, dayanışma gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. 28 Nisan dünya ülkelerindeki gibi ülkemizde de iş cinayetlerinde hayatını kaybedenler için anma ve yas günü ilan edilsin. Güllük'te hayatını kaybedenler anısına bu bölgede bir park yapılarak, kaybettiklerimizin anısına saygımızı temsilen anıt dikilmelidir" diye konuştu.

Gruptakiler açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra bir şekilde dağıldı.

Milas'a bağlı Güllük beldesinde özel bir şirkete ait arıtma tesisine bağlı terfi-tenzil istasyonundaki elektrik arızasına müdahale etmek isteyen işçiler metan gazından zehirlenmiş, itfaiye ve AKUT ekipleri 6 işçinin cesedini çıkarmıştı. Tesis Müdürü Mustafa Öztürk de sevk edildiği Bodrum'daki özel hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Metan Gazından Zehirlenen İşçilerin Aileleri Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement