Arkadaşlarının Cesediyle Mahsur Kaldıkları Koyda 17 Saat Sonra Kurtarıldılar - Son Dakika
Güncel

Arkadaşlarının Cesediyle Mahsur Kaldıkları Koyda 17 Saat Sonra Kurtarıldılar

Arkadaşlarının Cesediyle Mahsur Kaldıkları Koyda 17 Saat Sonra Kurtarıldılar

Bartın'da, balık avlamak için açıldıkları teknenin alabora olması sonucu ölen arkadaşları 60 yaşındaki Mustafa Kuloğlu'nun cesediyle koyda dalgalar nedeniyle mahsur kalan öğretmenler 52 yaşındaki Kadir Güner, 42 yaşındaki Selçuk Özkök ve onlara yardım için gelen balıkçı Ergün Arat, 17 saat sonra kurtarıldı.

16.11.2015 13:01

Bartın'da, balık avlamak için açıldıkları teknenin alabora olması sonucu ölen arkadaşları 60 yaşındaki Mustafa Kuloğlu'nun cesediyle koyda dalgalar nedeniyle mahsur kalan öğretmenler 52 yaşındaki Kadir Güner, 42 yaşındaki Selçuk Özkök ve onlara yardım için gelen balıkçı Ergün Arat, 17 saat sonra kurtarıldı.

Mustafa Kuloğlu, arkadaşları Selçuk Özkök ve Kadir Güner'i de alıp 'Kuloğlu' adlı 7 metrelik teknesiyle dün öğle Bartın Boğazı'ndan Karadeniz'e açıldı. Güzelcehisar Sahili mevkisinde olta ile balık avlayan 3 kişinin içinde bulunduğu tekne, saat 14.00 sıralarında çıkan dalgaların etkisiyle sürüklenip kayalıklara çarparak alabora oldu. Kuloğlu, Özkök ve Güner, denize düştü. Özkök ve Güner, yakındaki balıkçı teknesinden atlayıp gelen balıkçı Ergün Arat'ın da yardımıyla baygın haldeki arkadaşları Kuloğlu'nu yakındaki koya çıkardı. Ancak Kuloğlu, hayatını kaybetti.

KOYDA MAHSUR KALDILAR

Amasra Sahil Güvenlik Kamutanlığı ekipleri, dev dalgalar nedeniyle koya ulaşamadı. AFAD ekipleri de havanın kararması, arazinin sarp kayalık olması nedeniyle koyda mahsur kalan 3 kişiye ulaşamadı. Gece kurtarma çalışmasına ara verildi. Sahil Güvenlik ekipleri, jetski ile koya yaklaşıp içinde battaniye, giysi ve yiyecek bulunan torbaları ucuna ip bağlayıp kumsala attı. Özkök, Güner ve yardıma gelen balıkçı Arat, gece yaktıkları ateşte ısınmaya çalıştı.

17 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sabah 07.00 sıralarında dalgaların etkisini kaybetmesiyle botla koya ulaşıp mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı. Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe öğretmeni Selçuk Özkök ve Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe öğretmeni Kadir Güner, balıkçı Ergün Arat ile Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Ölen Mustafa Kuloğlu'nun cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

'ELBİSELERİ ÇIKARMASAYDIK BURADA OLMAZDIK'

Hastanede kontrol altında tutulan Selçuk Özkök, balık avlarken bir anda gelen dalganın etkisiyle sürüklendiklerini ve tekneni kayalıklara çarparak alabora olduğunu söyledi. Özkök, "Tekneyle birlikte biz de suya düştük. Hemen elbiselerimizi çıkardık. Elbiselerimizi çıkarmasaydık burada olmazdık. Akşam saatlerinden itibaren gece boyunca 12 saat ateş yaktık. Gece jetski ile battaneye ve kıyafet ulaştırıldı. Onların sayesinde geceyi sıkıntısız geçirdik. Sabahın ilk ışıklarıylada bizi kurtardılar. Çok korktuk. Geceyi de Mustafa'nın cenazesiyle geçirdik" dedi.

Balıkçı Ergül Kanat ise "Teknenin battığını gördük. Kurtarmak amacıyla atladım. Arkadaşlardan biri baygındı. Sahile çıkarttık, ölmüştü. Sonra biz de mahsur kaldık" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arkadaşlarının Cesediyle Mahsur Kaldıkları Koyda 17 Saat Sonra Kurtarıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement