Armutlu'da Örnek Fıstık Çamı Ormanı Projesi - Son Dakika
Yerel

Armutlu'da Örnek Fıstık Çamı Ormanı Projesi

TEMA Yalova İl Temsilci Tezcan, "Yalova'da yapılan çalışmada yüzde yüz başarı sağlandı.

17.07.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yalova İl Temsilci Faruk Tezcan, Armutlu'daki örnek fıstık çamı ormanı projesiyle ilgili, "Yalova'da yapılan çalışmada yüzde yüz başarı sağlandı. 15'inci yıldan sonra ürün vermeye başlayacak fıstık çamları yöre köylerinin kurduğu kooperatif tarafından değerlendirecek ve köylülere önemli bir gelir sağlayacak " dedi.

Tezcan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TEMA Vakfı ve İş Bankasınca "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Armutlu ilçesine bağlı Hayriye köyünde oluşturulan 50 dönümlük örnek fıstık çamı ormanını gezerek incelemelerde bulundu.

Projeyle şu anda Armutlu'da toprak buluşturulan bin 385 çam fidanının büyüdüğünü belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde her yıl yaklaşık 3 bin hektar orman alanı yangınlara maruz kalmaktadır. Orman varlığımızın genişletilerek erozyon ile mücadelede etkili olunması, karbon tutumunun artırılması, ormansızlaşma konusunda toplumun dikkatinin çekilmesiyle orman ve fidan dikme sevgisini çocuklara katmak amacıyla yola çıkılan projede 81 ilde 2 milyon 205 bin fidan dikimiyle toplamda bin 470 hektar orman alanı tesis edilmesi öngörülmüştür. Yalova'da yapılan çalışmada yüzde yüz başarı sağlandı. 15'inci yıldan sonra ürün vermeye başlayacak olan fıstık çamları yöre köylerinin kurduğu kooperatif tarafından değerlendirecek ve köylülere önemli bir gelir sağlayacak. TEMA İl Temsilcisi olarak, Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, Armutlu Orman İşletme Şefi Gökhan Yıldırımlı, İş Bank Yalova Merkez Şube Müdürü Umut Baha Yazgı ve 2. Müdür Arzu Kılınç'a gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Armutlu'da Örnek Fıstık Çamı Ormanı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement