Arpaçay'daki Kuduz Vakası - Son Dakika
Yerel

Arpaçay'daki Kuduz Vakası

Arpaçay\'daki Kuduz Vakası

İlçeye bağlı Tomarlı köyünde görülen kuduz vakası nedeniyle başlatılan aşılama ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor Arpaçay Kaymakamı Erdem: "Ciddi tehdit oluşturan bu gibi durumlar için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz ancak vatandaşların da ekiplere yardımcı olması gerekiyor"

10.07.2014 10:54

Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı köyünde görülen kuduz vakası nedeniyle başlatılan aşılama ve bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Tomarlı köyünde bazı vatandaşların, hayvanlarında gözlemledikleri anormal durumları Arpaçay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerine bildirmelerinin ardından çalışma başlatıldı.

Ekiplerin kontrolleri sırasından bir hayvandan alınan numunelerin Erzurum Araştırma Laboratuvarı'na gönderildi.

Burada ilçe merkezindeki Bahçeler Mahallesi'nde de kuduz vakası tespit edildi. İlçede yeniden sağlık tedbirleri alınarak bazı bölgeler karantina altına alındı.

Köy ve mahallelerde başlatılan kuduz aşılamaları kapsamında köpek ve kedi gibi evcil hayvanların yeniden aşılanmasına başlandı.

Risk altında bulunan aileler de toplum sağlığı merkezi tarafından muayene edilerek aşılandı.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, yaptığı açıklamada, vakaların görüldüğü tüm yerlerde gerekli tedbirlerin alındığını, yaklaşık bir ay önce ilçe genelinde kuduz aşılama kampanyası yaptıklarını ancak bazı kişilerin cüzi miktarda olan aşı bedelini vermekten imtina ettiğini, hayvanını gizlediği için aşılama yapılamadığını belirtti.

Bu durumun da risk oluşturduğunu belirten Erdem, "Çocuklar ve insanlar güzel havalarda dışarıda dolaşıyorlar ve başıboş gezen sokak hayvanları ciddi risk oluşturuyor. Özellikle köylerden ve çevre ilçelerden bakmadıkları hayvanlarını geceleri ilçe merkezine gizlice bırakan vatandaşlar var. Ciddi tehdit oluşturan bu gibi durumlar için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz ancak vatandaşların da ekiplere yardımcı olması gerekiyor" diye konuştu.

Erdem, bölgedeki vatandaşların yakınlarında ya da hayvanlarında anormal bir durum tespit etmeleri halinde toplum sağlığı merkezi ya da ilçe gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğüne başvurmalarını istedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arpaçay'daki Kuduz Vakası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement