Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Vali Öz'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Vali Öz'e Ziyaret

Trabzon Valisi Öz: "Devletimizin süt, yem ve hayvancılık alanında desteklemeleri var. Bu desteklerden istifade ederek bu sektörde daha iyi duruma gelebiliriz"

13.03.2014 14:16

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İmdat Uzun ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Kooperatif Başkanı Uzun, Arsin ilçesinde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 4 milyon liralık, 300 baş hayvan kapasiteli mandıra projesi hakkında Vali Öz'e dosya sundu.

Projeyi çok beğendiğini ifade eden Vali Öz, Trabzon için marka olmuş tereyağı ve diğer hayvansal ürünlerin daha da geliştirilmesi gerektiğini, tarım ve hayvancılığa yönelik projelerin bölge ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Trabzon'da süt üretimi giderek azaldığı için sütün çok kıymetli bir ürün olduğunu belirten Öz, "Bu ürünü işleyen bazı tesisler var ama yeterli değil. Hem süt üretimini artırmamız hem de elde edilen bu ürünü daha modern tesislerde işleyerek pazarlamamız gerekmektedir. Devletimizin süt, yem ve hayvancılık alanında desteklemeleri var. Bu desteklerden istifade ederek bu sektörde daha iyi duruma gelebiliriz" dedi.

Kooperatifin projesini çok önemli bulduğunu, kurulacak tesislerde organik üretim yapılacağından dolayı ayrıca memnun olduğunu vurgulayan Vali Öz, "Bu başarınız diğer yeni kurulacak kooperatiflere ve müteşebbislere örnek olacaktır. Bölgemizin arazi şartlarını ve hayvancılığın maliyetli bir iş olduğunu düşünerek şevkimizi bozmamalıyız. Eğer bu tür projeleri iyi planlayıp gerekli desteği de alırsak maliyetleri düşürür ve elde edilen ürünlerden daha çok kazanç sağlayabiliriz. Bu adımınızdan dolayı sizleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İmdat Uzun ise kooperatif olarak süt sığırcılığı projesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kredi alarak 25 dönüm araziyi 30 yıllığına kiralayıp ön çalışmaları tamamlayarak önümüzdeki günlerde mandıranın temelini atacaklarını kaydederek, "Kooperatifin 58 ortağı var. 12 köy ve 16 mahalleyi kapsıyor. 300 baş hayvan yetiştireceğiz. Amacımız istihdama katkı sağlamanın yanında organik tarımı yaygınlaştırmak, profesyonel anlamda hayvancılığı geliştirmektir" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Vali Öz'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement