Arsuz'da Kentleşme Paneli - Son Dakika
Yerel

Arsuz'da Kentleşme Paneli

Hatay'ın Arsuz ilçesinde belediye ve Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, "Arsuz ve Kentleşme" konulu panel düzenledi.

30.06.2015 12:15

Hatay'ın Arsuz ilçesinde belediye ve Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, "Arsuz ve Kentleşme" konulu panel düzenledi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bir oteldeki panelde, katılımcı, şeffaf bir belediyecilik anlayışı ve ortak akılla modernleştirme adına ilçeye yapılması gereken her şeyin yapılacağını belirtti.

Belediyecilikte teknik hizmetler kadar sosyal belediyecilik olgusuna da önem verdiklerini ifade eden Culha, Arsuz'a modernleştirme modelini uygulayacaklarını kaydetti.

Yeni bir ilçe olduklarını ve kentleşmenin önemini bildiklerini aktaran Culha, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Yasası'nın ardından 8 belediye ve 26 köyün birleşmesiyle ilçemiz kent statüsüne taşındı. Kentleşmeyi etkileyen çok sayıda faktör var ama bunların içerisinde en önemlisi imardır. Çünkü şehrin geleceğini şekillendirme açısından tabiri caizse bir anayasa şeklindedir. Hem ilçe olarak yeni bir belediyeyiz hem de büyükşehir belediyesi olarak yeniyiz. Bu nedenle iki dezavantajımız var. İmar çalışmalarında üst planı dikkate alarak alt planı hazırlarsınız. Çünkü 1/1000 planlar hariç üst planların hepsi büyükşehir belediyesinde. Bu planları büyükşehir yapmadan bizler alt planı yapamıyoruz. Bu büyükşehir yasasının getirdiği en büyük sıkıntılardan biri. Yasanın çok sıkıntısı var ama kentleşme olgusu içerisinde en önemli konu imar olduğu için sadece bu konuya değindim. İmar ve kentleşme konusu ciddi anlamda önümüze çıkıyor. Yeni bir kent kuruyoruz. Kenti daha düzgün ve doğru temellere oturtmak adına mutlak suretle bir imar disiplini uygulamamız gerekiyor. Biz bu uygulamayı büyük bir titizlikle yapıyoruz. 15 aydır görevdeyiz ve bu süre içinde sosyal belediyecilikte dahil olmak üzere çok ciddi adımlar attık ve adımları atarken ortak aklı ön plana çıkarıyoruz."

Panele konuşmacı olarak katılan Başkent Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Ali Ulusoy da Arsuz'daki yerel yönetim anlayışının övünçle karşılanması gerektiğini söyledi.

Arsuz'da kentleşme için uygun kadro oluşturulduğunu dile getiren Ulusoy, "Mimar, mühendis ve şehir plancılarından oluşan çok güzel bir kadro kurulmuş. Arsuz, yakın gelecekte toplumcu belediyeciliğin ve kentleşmenin nasıl olması gerektiğinin ağlarını örmeye başlamış. Kentleri düzenleyebiliriz. Bunu yapacak teknik gücün ve potansiyelin burada olduğuna inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arsuz'da Kentleşme Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement