Artık YETER...Vatandaş tepkili birileri el atsın HASTANE´ye - Son Dakika
Güncel

Artık YETER...Vatandaş tepkili birileri el atsın HASTANE´ye

Artık YETER...Vatandaş tepkili birileri el atsın HASTANE´ye

Çorum Osmancık Devlet Hastanesi'nde tayini çıkan, istifa eden ve izinde olan doktorların olmamasına tepkiler artarak devam ediyor.

14.08.2015 20:08

Yapıldığı günden bu yana sorunları ve sıkıntılıları bitmeyen yeni Osmancık Devlet Hastanesinde eksik doktorların olmayışı yetkilileri bir kez daha göreve çağırdı. Yerel seçimler öncesi gösterişli bir şekilde açılışı yapılan hastane aradan geçen zamana rağmen hala tam donanımlı bir şekilde çalışmıyor. Yapıldığı günden beri gerek fiziki yapısı, gerek idari yapısı gerekse doktorların çalışması ile ilgili sorun ve sıkıntılar gün geçtikçe artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Çocuk doktorumuzun Çorum´a geçici görevlendirilmesinde yine bunu gündeme taşıyarak "Osmancık üvey evlat mı?" başlığını atmıştık. Doğru, tarafsız, bağımsız haber yapma anlayışına dayanarak ve her zaman olduğu gibi bir kamu görevini icra ettiğimizi düşünerek ilçemiz ile ilgili sorunları her zaman gündeme getirmeye devam ediyoruz.

Buna istinaden haberin başlığında olduğu gibi artık birileri Osmancık Devlet Hastanesine el atmalı ve bir an önce eksik doktorlarımız ve tayini çıkanların yerine de yeni atamalar yapılarak görevlerine başlayıp, ilçe halkının ve üzerinde bulunduğumuz D100 Karayolunu kullanan vatandaşlara hizmet etmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Siyasilerin her zaman söylediği gibi insanımız her şeyin en güzeline layıktır sözlerinden yola çıkarak ilçemizin konumunu da düşündüğümüzde yerel seçimler öncesi hizmete açılan Osmancık Devlet Hastanesinde bugün olmayan, istifa eden, tayini çıkan ve izne ayrılan doktorlarımız, Göğüs Hastalıkları 2 yıldır yok. Psikiyatr yaklaşık bir yıldır yok. Kadın Doğum Uzmanı istifa ederek ilçeden ayrıldı, yerine Çorum´dan geçici doktor geliş gidiş yapıyor. Genel Cerrah doktorumuz olmadığından yerine Çorum´dan geçici görevlendirilen doktor geliş gidiş yapıyor. Dahiliye Uzmanımızın biri yan dal kazanarak gitti. Diğer Dahiliye uzmanımız ise izne ayrıldı. Şuan hastanede Dahiliyeci yok. Kardiyolog, Fizik Tedavi, Kulak Burun Boğaz ve Anestezi Uzmanı doktorlarımızın tayinleri çıktı şuan izindeler.

Kısacası Osmancık Devlet Hastanesi şuan boş bir binayı andırıyor. Yukarıdaki branşlarda hasta olan ya da tedavi süreci devam eden hastalar D100 Karayolu kenarında dev gibi gösterişli bir binası olan Osmancık Devlet Hastanesine geliyorlar ancak doktorların olmadığını öğrenince Çorum´un yolunu tutuyorlar. Tabi Çorum´a da herkes gidemiyor. Her şeyin en iyisine layık olan insanımız arkasına bakarak evinin yolunu tutuyor.

Görevinden ayrılan ya da olmayan doktorlarımızın yerine Çorum´dan geçici görevlendirilen doktorlardan randevu alarak gitmek isteyen bir vatandaşımız 182 randevu hattını aradığında ise geçici görevde olduğu için randevu merkezinden Osmancık´ta olduğu görünmüyor ve randevu verilemiyor.

Hastanede başka bir sorun olan hastane temizliği ile ilgili şikayetler hat safhada. Edinilen bilgilere göre temizlik şirketi üzerinden alınan personelin başka yerlerde çalıştırılarak yapılan hastane temizliğinin yeterli olmadığı. Daha bu ve bunlara benzer bir çok sorun.

Çorum´un en büyük ilçelerinden olan D100 Karayolu üzerinde bulunan ilçemizin hastanesinde bu kadar sorun olması ilçenin suçu mu? Yoksa idarecilerin suçu mu? Osmancık ve Osmancıklı bunları hak ediyor mu?

Bizler üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünerek hastane yetkililerince verilecek bir cevabı da yayınlayacağımızı belirtir, Osmancık Devlet Hastanesi yetkililerini, Çorum Kamu Hastaneleri Birliğini, Milletvekillerini, Bürokratları ve Sağlık Bakanlığını göreve davet ederek Çorum´un en büyük ilçelerinden biri olan 30 bin nüfuslu içerisinden D100 Karayolu geçen Osmancık ilçemiz için artık bir şeyler, iyi şeyler yapılmasını istiyoruz.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Artık YETER...Vatandaş tepkili birileri el atsın HASTANE´ye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement