Artso Heyeti Yusufeli'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Artso Heyeti Yusufeli'de İncelemelerde Bulundu

Artso Heyeti Yusufeli\'de İncelemelerde Bulundu

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Yusufeli'nin yeni yerinin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

17.10.2016 09:29  Güncelleme: 09:44

Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Meclis Üyeleri Zeki Alkan ve Taner Köse ile birlikte Yusufeli 'de çeşitli incelemelerde bulundu. Oda üyeleri ile görüşmeler yapan heyet, daha sonra İlçenin yeni yerleşim yeri inşaat alanını gezdi.

İlçe ziyareti ile ilgili açıklama yapan Başkan Kurtul ÖZEL, "Odamıza Yusufeli, Şavşat ve Ardanuç'tan üyelerimiz var. Bizde zaman zaman İlçeleri ziyaret ederek üyelerimizin sorunlarını dinliyoruz. Sorunları ilçe ve il bazında gerekli mercilere taşıyor, gerekirse görüşmelerde bulunuyoruz. Bugün bunun için buradayız" diye konuştu.

Başkan Özel açıklamasında; "Bilindiği üzere Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesi; Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, Artvin'in 70 kilometre güney batısında Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır. Temelden yüksekliği 270 metre olan barajın kurulu gücü 540 MW olan santralde, yılda yaklaşık 1.8 milyar kWh elektrik enerjisi üretilecektir. Çoruh Havzası üzerinde inşa edilecek en büyük baraj olacak Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı İlçenin de yerinin değişmesine neden olmuştur. Yusufeli yeni yerleşim yeri çalışmaları sürüyor. Umarım İlçe halkının ve ticaret erbabının beklentilerini karşılayacak şekilde hayata geçer. Altyapı ve üst yapılarıyla modern bir kent şeklinde tasarlanan ilçenin, göçe meydan vermeden hayatına devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu anlamda çalışmalarda emek veren herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artso Heyeti Yusufeli'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement