Artvin'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü - Son Dakika
Güncel

Artvin'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü

Artvin\'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü

Artvin'in Hopa İlçesi'nde 11 Ocak günü çocuklarını okula bıraktıktan sonra kaybolan 46 yaşındaki Güler Subaşı'nın cesedi 18 Ocak'ta evinin olduğu apartmanın asansör boşluğunda bulundu.

21.01.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Hopa İlçesi'nde 11 Ocak günü çocuklarını okula bıraktıktan sonra kaybolan 46 yaşındaki Güler Subaşı'nın cesedi 18 Ocak'ta evinin olduğu apartmanın asansör boşluğunda bulundu. İmam eşi tarafından bileziklerini vermediği için öldürüldüğü anlaşılan 2 çocuk annesi Güler Subaşı için Artvin Kadın Dayanışma Platformu üyeleri basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.

Kadın Dayanışma Platformu'nun Kızılay İşhanı önünde düzenlediği tepki eyleminde grup adına konuşan basın sözcüsü Sevgi Önay, Özgecan için toplandıkları günden bu yana 40'a yakın kadının daha cinayete kurban gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Geride bıraktığımız 2015 yılında öldürülen 303 kadına Artvin'den de bir kadın kurban vermenin acısı içindeyiz. Geçen yıl cinayete kurban verilen 303 kadından 211'i kendi hayatlarına dair haklarına sahip çıktığı için öldürüldü. Yani 211 kadın, kendi yaşamlarına dair bedensel, toplumsal ve ekonomik kararlar alıp bunları uygulamak istedikleri için öldürüldü. Tıpkı Hopa'daki hemşire Güler Subaşı gibi. Kendi yaşamına dair bir kararı vermeye çalıştığı için öldürülen bir kadın Güler Subaşı. Artvin'de yaşamamızın bizi kurtaramayacağı gerçeği yüzümüze bir tokat gibi patladı. Artvin Kadın Dayanışma Platformu kadınları olarak diyoruz ki, 'Susmayacağız, korkmayacağız.' Bizler sustukça hayatlarımız çalınıyor, öldürülüyoruz, tecavüze uğruyoruz, şiddete maruz kalıyoruz. Yas tutmanın değil, sessizliğimizi bozmanın vaktidir. Güler Subaşı'yı unutmayacağız, unutturmayacağız ve bu şehri kadın düşmanlarına, tacizcilere, tecavüzcülere, kadın katillerine teslim etmeyeceğiz."

'Erkek şiddetine karşı savuma haktır', 'Haklı şiddet yoktur', 'Zora maruz kalmak için doğmadım' ve 'Kadınları erkeklik öldürüyor' gibi pankartların taşındığı basın açıklamasını tamamlanmasının ardından, 'Sen bağır şiddet sussun' sloganları atan kadın eylemciler dağıldı. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin'de Kadınlar, İmam Eşi Tarafından Öldürülen Hemşire İçin Sokağa Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement