Artvin İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Artvin İl Genel Meclisi Toplantısı

Vali Cirit: "Vatandaşa hizmet noktasında hiçbir siyasi görüşün önemi yoktur"

18.11.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, "Vatandaşa hizmet noktasında hiçbir siyasi görüşün önemi yoktur" dedi.

İl Genel Meclisi ile İl Encümen Toplantısına katılan Vali Cirit, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinden sonra il genel meclisi toplantısına ilk kez katıldığını söyledi.

Devlet kademelerinde yönetimi seçilmişlere devretme yönünde bir yapılanma hareketi olduğunu belirten Vali Cirit, sürecin ileri demokrasi sahibi ülkelerde tamamlandığını, Türkiye gibi demokrasiyi içselleştirerek, daha güzel demokratik uygulamaları benimseyen ülkelerde de yönetim kademelerinin seçilmişlere devredilmesi yönünde sağlıklı şekilde ilerlediğini dile getirdi.

Seçilmişliğin çok önemli bir olgu olduğuna işaret eden Vali Cirit, "Vatandaşla bire bir temasta olan sizlersiniz. Vatandaşla temasınız hangi siyasi partiden olursanız olun,  zayıf ise seçilme olasılığınız daha düşük oluyor. Sizlerin her biri buraya seçilerek geldiğinize göre seçmenlerinizle aranız iyi demektir. Seçmeler her zaman bizlere sorunlarını ifade etme şansı bulamıyor ama sizin hiçbir kaçışınız yok. Telefonunuzu kapatamazsınız" diye konuştu.

Türkiye'de kamu yönetiminin son 10 yılda ciddi bir reform hareketi içine girdiğini kaydeden Vali Cirit, ilerleyen dönemlerde valilik sisteminin seçilmişliğe doğru gidebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Atanmış ve seçilmiş kişilerin, vatandaşlara hizmet noktasında birlikte çalıştığını belirten Vali Cirit, "Bir masaya geldiğimiz zaman vatandaşa hizmet söz konusuysa hiçbir siyasi görüşün önemi yoktur. Aldığınız kararların onay mercii olarak dosyalar bize geldiği zaman görüyorum ki oybirliği olmayan çok az karar var. Bu da çok memnuniyet verici. Kamu hizmeti dendiği zaman Artvin'deki il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız siyasi kimliklerini, kişisel çıkarlarını bir tarafa bırakıyorlar. Hizmet noktasında birlik ve beraberlik sergileyebiliyorlar. Ben bundan mutluluk duyuyorum" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda Vali Cirit, il genel meclisi ile il encümenlerinin sorunlarını ve dileklerini dinledi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin İl Genel Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement