Artvin Macahel Bölgesinde Ağır Kış Şartları Hüküm Sürüyor - Son Dakika
Genel

Artvin Macahel Bölgesinde Ağır Kış Şartları Hüküm Sürüyor

Artvin Macahel bölgesinde ağır kış şartları hüküm sürüyor Erzaksız kalan vatandaşlara iş makinaları ile erzak taşındıARTVİN - Artvin Borçka İlçesine Bağlı Macahel (Camili) yolunda yoğun kar yağışı sonrası çığ tehlikesi nedeniyle 6 köyde ulaşım sağlanamazken, Camili Bölgesi'nde yaşayan ve...

26.02.2017 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Macahel bölgesinde ağır kış şartları hüküm sürüyor

Erzaksız kalan vatandaşlara iş makinaları ile erzak taşındı

ARTVİN - Artvin Borçka İlçesine Bağlı Macahel (Camili) yolunda yoğun kar yağışı sonrası çığ tehlikesi nedeniyle 6 köyde ulaşım sağlanamazken, Camili Bölgesi'nde yaşayan ve bir süredir erzaksız kalan vatandaşlara iş makineleri sayesinde erzak ulaştırıldı.

Kış aylarında genellikle Borçka-Camili yolunun büyük bir bölümünde dört metreyi geçen kar nedeniyle köyde çok sayıda vatandaş mahsur kalıyor. Her yıl olduğu gibi yine bu yılda yaşanan kar esareti yine vatandaşı erzaksız bıraktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgeye iş makineler ve kar temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yağan karla birlikte inen çığ nedeniyle 6 köy zaman zaman vatandaşlar mahsur kalıyor. Kar yağışının sona ermesinin ardından yetkililer harekete geçerek köy yolunu bir yandan açarken arkasından gelen servis araçlarının ulaşımlarını zor coğrafyaya sahip olan bölgenin yollarına düşen yaklaşık 15 noktadaki çığ açılarak köye ulaşım sonunda sağlandı.

Kar altında kalan milyonlarca arı kurtarıldı

Yapılan bu çalışma sadece vatandaşların hayatlarını kurtarma amaçlı olmadı. Bölgede kar altında kalan kovanların bulundukları mahalle ve köylere de ulaşan ekipler buradaki arıların da imdadına yetişti. Kar altında kalan arıların bulunduğu kovanların üzerleri açılarak donmak üzere olan arılar da kurtarılmış olurken, milyonlarca arının hayatı kurtarılmış oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren köylüler, Yaşanan olumsuzluklara karşı sürücüler, zorlu ulaşımı, şiirleri ve dualarını göz yaşları arasında anlatmaya çalışırken, zorlu ulaşımda referanduma Evet sözleri ile Cumhur Başkanlarına ve Başbakanlarına, yapılması planlanan tünel sözünü hatırlatarak, sıkıntılardan kurtulmak istediklerinde dile getirdiler.

(ZA-EK

Artvin Macahel Bölgesinde Ağır Kış Şartları Hüküm Sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Artvin Macahel Bölgesinde Ağır Kış Şartları Hüküm Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement