Arü'de Bonzai ve Uyuşturu Maddelerle Mücadele Toplantısı... - Son Dakika
Yerel

Arü'de Bonzai ve Uyuşturu Maddelerle Mücadele Toplantısı...

Arü\'de Bonzai ve Uyuşturu Maddelerle Mücadele Toplantısı...

Son yıllarda kullanımında ciddi oranda artış görülen sentetik cannobinoid, bilinen adı ile “bonzai” adlı madde ile mücadele için Ardahan Üniversitesi’nde (ARÜ) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

04.03.2015 16:55

Son yıllarda kullanımında ciddi oranda artış görülen sentetik cannobinoid, bilinen adı ile "bonzai" adlı madde ile mücadele için Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda Ardahan Valiliği Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Önleme Komisyonu Üyeliğini yürüten ARÜ Öğretim Görevlisi Betül Aşçı ve Ardahan Devlet Hastanesi Uzman Psikiyatrist'i Buket Petin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Uyuşturucu madde bağımlılığına karşı toplumu bilgilendirmeye ve buna karşı önlem almaya dönük olarak düzenlenen konferansa ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, İBEF Dekanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, ARÜ'lü akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Ardahan Devlet Hastanesi Uzman Psikiyatrist'i Buket Petin, uyuşturucu maddelerin çeşitlerinden üretim süreçlerine kadar çeşitli konulara değindi. Petin, Bonzai olarak bilinen sentetik cannobinoid kullanımının ciddi oranda artmasının ucuz ve kolay yolla ulaşılabilir olmasından kaynaklandığını ve yapılan testlerle tespit edilmesinin zor olduğunu belirterek, "Tespiti çok zor olduğu için, madde kullanımı ile ilgili yasal zorunlukları ve denetimli serbestlik ile dışarda olanların çok başvurduğu bir maddedir" şeklinde tespitte bulundu.

Öte yandan Psikiyatr Petin, Türkiye geneline oranla Ardahan'da uyuşturucu madde kullanımı yaygınlığı gibi bir problem olmadığını hatırlattı.

Düzenlenen konferans ile ilgili görüşlerini belirten ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Aşçı ise, özellikle gençleri bu tür maddelere karşı bilgilendirmenin ve korunmalarını sağlamanın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bizler eğitimciler olarak öğrencileri gözlemleyen birincil bireyleriz. Onları bonzai gibi çeşitli uyuşturucu madde kullanımlarına karşı koruyucu ve bilgilendirici erken gözlemler yapmalıyız. Bu nedenle konferansı düzenleyenlere ve bizi bilgilendiren Ardahan Devlet Hastanesi Uzman Psikiyatrist'i Buket Petin'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Program sonunda ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık tarafından Ardahan Devlet Hastanesi Uzman Psikiyatrist'i Buket Petin'e teşekkür belgesi takdim edildi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'de Bonzai ve Uyuşturu Maddelerle Mücadele Toplantısı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement