Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son iki yıldır çeşitli kurumların ve DİSKİ'nin altyapı kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları asfaltlamaya devam ediyor.

19.06.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son iki yıldır çeşitli kurumların ve DİSKİ'nin altyapı kazı çalışmaları nedeniyle bozulan yolları asfaltlamaya, kırsal mahallelerde yol yapmaya ve düzeltmeye devam ediyor. Bu kapsamda bugün İstasyon Caddesi'nde bakım, onarım ve yama, Kayapınar Caddesi'nde ise asfalt dökme çalışması devam ediyor.

Yol Yapım Bakım ve Altayapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Kayapınar, Yenişehir İstasyon Cadde'lerinde ve kırsal alanda asfalt çalışmalarını sürdürdü. Daha önce kentin en büyük bulvarı olan Fırat Bulvarı'nda asfalt döküm çalışmasını tamamlayan ekiplerimiz, bu sefer Kayapınar Caddesi'ne asfalt dökmeye başladı. Kayapınar Caddesi'ndeki asfalt çalışması her hangi bir aksaklık yaşanmaması durumunda 23 Haziran'da son bulacak ve yol trafiğe açılacak. Çalışmalarda Kayapınar Caddesi'ne toplam 6 bin 500 ton sıcak asfalt dökülecek. Yağmur suyunu kanalizasyon ızgaralarına taşıma mantığı ile asfaltlama yapan belediyemiz, özellikle yol yapımında yağmur suyu drenajları, ızgara bacaları ve kapak kotlarını asfalt serimiyle aynı seviyede tutmaya özen gösteriyor. Kayapınar Caddesi'ndeki asfaltlamasının tamamlanmasıyla çalışmalar sırasıyla Selahattin Eyyubi, Ayşe Nur Zarakoğlu, Yılmaz Güney ve Musa Anter bulvarlarında devam edecek.

Bakım ve Onarım Çalışmaları Da Sürüyor

Kış aylarında altyapı çalışmalarının yapıldığı İstasyon Caddesi'ne dökülen soğuk asfaltın bozulmasıyla ekipler, caddeye bakım, onarım ve yama çalışması yaparak sıcak asfalt döktü. Yapılan bakım ve onarım çalışmasıyla yolun zemini de düzelecek. Yaklaşık 2 ay sonra İstasyon Caddesi'nin zeminin düzelmesiyle yolun her iki yönüne sıcak asfalt serilecek.

Yol bakım, onarım, yama ve asfalt dökme çalışmaları kent merkezi dışında tüm ilçelerimizde de sürüyor. Kırsal alanda yapılan çalışmalarda asfalt çatı kaplama, sanat yapıları, stabilize yol yapım işleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl asfalt ve yol çalışmalarına belediye bütçesinin üçte birini ayırarak, tüm sorunları gidermeyi hedefliyor. Bu doğrultuda kademeli bir şekilde çalışmalarını yürüten ekipler, Kayapınar ilçesinde asfaltlamayı tamamladıktan sonra sırasıyla, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde asfaltlama çalışmalarına başlayacak. Kent yollarının daha modern bir hale gelmesi için belediyemiz, asfalt sezonu boyunca 176 milyon lira harcayarak, 260 bin ton asfalt üretip, 190 kilometre asfalt serimi yapacak. Kırsalda 5 metre genişliğinde 700 kilometre sathi kaplama, 400 kilometre stabilize, 10 kilometre kilitli parke taşı olmak üzere toplam 1110 km yol çalışması yürütülecek. Ayrıca 260 bin ton asfaltın 30 bin tonu ise kent merkezi ve köy grup yollarında yama çalışmalarında kullanılacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cemil: Silvan sıra ne zaman gelecek ne karayolu nede beledye hiçbirşey yapmıyor.en son kaymakam beyin arbasının tekerleği çukurlardan dolayı patladı halkı siz düşünün arabaları nehalde.... 0 0 Yanıtla

Advertisement