Asimder'den, Çevre ve Şihircilik İl Müdürü Gençtürk'e Ziyaret (Fotoğraflı) - Son Dakika
Yerel

Asimder'den, Çevre ve Şihircilik İl Müdürü Gençtürk'e Ziyaret (Fotoğraflı)

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk’ü makamında ziyaret etti.

12.10.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk'ü makamında ziyaret etti.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, GENÇ-DER Başkanı Muharrem Yavçin ve dernek üyeleri ve yönetim kurulu ile birlikte Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk'ü makamında ziyaret etti.

Yeni atanmasından dolayı Müdür Gençtürk'e hayırlı olsun dileklerinde bulunan Gülbey, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şehrin çarpık yapılaşması ve bozuk altyapı düzenine değinen Gülbey, kış aylarında kalitesiz kömür kullanımı ve Iğdır'ın ovalık olması nedeniyle hava kirliliğinin had safhada olduğunu söyledi.

Ermenistan'da bulunan ve sınıra sadece 16 km uzaklıkta olan Metzamor Nükleer Santrali'nin kanser hastalıklarının ve çocukların sakat doğmasının başlıca sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Gülbey, "Kurum olarak bu konuda çalışmalar yürütülmelidir. Özellikle yapılan binalarda sığınak bulunmuyor, varsa da başka amaç için kullanılıyor. Bunun incelenmesi için komisyon kurulması gerekiyor. Atandığınız günden beri çok titiz çalışmalar yapmakta olduğunuzu kentsel dönüşüm için hız verdiğinizi takip etmekteyiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gençtürk ise yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Çok güzel ve sıcak kanlı insanlarla dolu bir şehre sahipsiniz. Ancak şehrimizin bazı sıkıntıları bulunmaktadır. Çevre ve hava kirliliğinin yanında özellikle Ermenistan sınırları içerisinde yer alan Metzamor Nükleer Santrali'nin incelenmesi ve düzenlenmesi için personellerimiz çalışmaktadır. Bu konu hakkında yaptığımız çalışmaları rapor halinde bakanlığımıza ve diğer kurumlarımıza aktaracağız" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Gülbey tarafından, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gençtürk'e, Türk- Azerbaycan dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı ile Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asimder'den, Çevre ve Şihircilik İl Müdürü Gençtürk'e Ziyaret (Fotoğraflı) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement