Aşkale'de "Gebe Okulu" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aşkale'de "Gebe Okulu" Açıldı

Aşkale Devlet Hastanesi bünyesinde "Gebe Okulu" açıldı.

19.11.2015 12:27

Aşkale Devlet Hastanesi bünyesinde "Gebe Okulu" açıldı.

Aşkale Devlet Hastanesi'nde, anne ve bebek sağlığının geliştirilmesi amacıyla oluşturulan "Gebe Okulu"nun açılışı törenle yapıldı.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, toplumda sağlık okur yazarlığının önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "gebe okullarının", anne ve bebek sağlığının geliştirilmesi açısından önem taşıdığını ifade etti.

Açılan okulda eğitim gören anne adaylarının, normal bir gebelik sürecinin nasıl olduğunu, doğumun nasıl olduğunu ve daha sonraki emzirme ve diğer bakımların nasıl olacağı konularında doğru bilgilere ulaşacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu çok güzel bir şey, çünkü sağlıklı bir doğum sağlıklı bir bebek, sağlıklı bir bebek de sağlıklı bir aile ve nesil demek. İnşallah hayırlısıyla buradan eğitim almış annelerimizden doğacak bebeklerimiz çok sağlıklı nesillere bizleri ulaştırır ve geleceğimizi onlara gönül rahatlığıyla teslim etmiş oluruz diye düşünüyorum."

Açılışa, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Remzi Arslan, Mali Hizmetler Başkanı Metin Tekin, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mahmut Avcı ve anne adayları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşkale'de 'Gebe Okulu' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement