Askerlik Celbini Alan Arabacı Demokrasi Nöbetinden Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Askerlik Celbini Alan Arabacı Demokrasi Nöbetinden Uğurlandı

Askerlik Celbini Alan Arabacı Demokrasi Nöbetinden Uğurlandı

Vatani Görevi öncesi ilk nöbetini İznik Milli İrade Meydanında tutan 96/ 3 tertip Sefa Arabacı Kaymakam Pehlivan, Başkan Sargın ve Bursa TÜGVA İl başkanı Yavuz tarafından askere uğurlandı.

04.08.2016 14:01  Güncelleme: 14:02

15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup asker tarafından başlatılan darbe kalkışması sonrasında tüm Türkiye'de olduğu gibi İznik Milli İrade Meydanında da demokrasi nöbetine askerlik celbini alan Sefa Arabacı ilk Vatani görevine burada başladı.

İlk günkü aşk ile 15 Temmuzdan bu yana yılmadan, usanmadan milli irade nöbetlerine devam eden İznik halkı her akşam başka bir misafiri ağırlıyor. Nöbetlerin 20. Gününde İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Bursa TÜGVA İl başkanı Hüseyin Yavuz, Muhtarlar, siyasi parti ve kamu kurum, kuruluşlarının müdürleri ve askerlik celbini alan Sefa Arabacı da İznik Milli İrade Meydanında yerini aldı.

Kaymakam Pehlivan ve Başkan Sargın uğurlama konuşmasında"15 Temmuz darbe kalkışmasın da Milletimiz vatanına sahip çıktı ve bu yiğitler de sahip çıkacak. Koç gibi gençlerimiz, vatanımızı savunmak, bayrağımızı indirmemek, namusumuza leke getirmemek, ezanımızı dindirmemek üzere asker ocağına uğurluyoruz. Allah, onlara vazifelerinde kolaylıklar versin. Sağlıcakla, burunları kanamadan ailelerinin sevdiklerinin arasına dönmeyi Allah nasip eylesin. Şimdiden onlara hayırlı teskereler diliyoruz" dedi.

İlçe Müftülüğü tarafından her akşam olduğu gibi Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek dua ve niyazda bulunuldu. Ardından asker adayı Sefa Arabacı Protokol üyeleri ve vatandaşlarla tek tek vedalaşarak vatani görevi için uğurlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Askerlik Celbini Alan Arabacı Demokrasi Nöbetinden Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement