ASKİ 30 Yıllık Sorunu Çözüyor - Son Dakika
Yerel

ASKİ 30 Yıllık Sorunu Çözüyor

ASKİ 30 Yıllık Sorunu Çözüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, aşırı yağışlarda sel baskınlarına maruz kalan bölgede deşarj hattı çalışması yaptı.

23.12.2014 09:20  Güncelleme: 09:55

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, aşırı yağışlarda sel baskınlarına maruz kalan bölgede deşarj hattı çalışması yaptı.

Efeler ilçesine bağlı İmamköy ve Pınardere yıllardır aşırı yağışlarda su baskınlarıyla gündeme geliyor. Her iki köyün en önemli sorunu için ASKİ ekipleri İmamköy'den başlayarak çözüm getiriyor. Çalışmayla Tırkan Çayı, 60 metrelik bir hatla Pınardere Çayı'na bağlandı. Aşırı yağışlarda aynı sorununun yaşandığı Pınardere'de de ASKİ ekipleri 15 gün içinde çalışmaya başlayacak. Pınardere köyü Karayolu geçişinde çalışma yapılarak 600 mm'lik beton boru döşenecek. Aşırı yağışlarda bölgede biriken sular bu hatla sulama kanalına deşarj edilecek. Böylece aşırı yağışlarda İmamköy ve Pınardere'de yaşanan sıkıntılar büyük ölçüde giderilmiş olacak.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

İki gün süren çalışmalardan çok memnun olduklarını söyleyen İmamköy Muhtarı Ahmet Direk, "Bu sorun 30 yıldır devam ediyor. Her aşırı yağışta en az 10 hane sular altında kalıyordu. Geçmişte bu sorunu ilgililerine defalarca aktarmamıza karşın bir çözüm bulunamamıştı. Yetki ASKİ'ye geçtikten sonra sıkıntılarımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na ilettik. Sağ olsun bizimle yakından ilgilendi ve ekipler hemen çalışmaya başladı. Yapılan ön inceleme sonrası bu hafta sonu da çalışmalar tamamlandı. Başta Başkan Çerçioğlu olmak üzere ASKİ'nin tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

10 YILLIK SIKINTI GİDERİLDİ

ASKİ ekiplerinin hafta sonu mesaisinde tek çalışma noktası İmamköy değildi. Gölhisar Mahallesi'nde de ASKİ ekipleri yağmur suyu gideri çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı köy içi yolda aşırı yağışlarda meydana gelen birikmeyi engellemek için ASKİ ekipleri 20 metrelik deşarj hattı yaptı. İki gün süren çalışmayla 800mm'lik borularla oluşturulan deşarj hattı bölgede su birikmesini engelleyecek. Gölhisar Muhtarı Bülent Yalçın; "10 yıldır bu sorunu yaşıyorduk. Yağmur etkisiyle deforme olan yolu bir de traktör ve ağır tonajlı TIR'lar kullandıkları zaman, güzergah felç oluyordu. Sorunla ilgili Büyükşehir Belediye başkanımıza müracaatta bulunduk, ilk kez iletmemize rağmen kısa zamanda talebimizi yerine getirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve emeği geçen ASKİ yönetimi ve ekiplerine çok teşekkür ederim" dedi.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, Adnan Menderes Mahallesi 514. Sokak'tan Aydın Bulvarı'na uzanan 200 metrelik bir hattı yeniliyor. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan çalışmalar bu hafta sonuna kadar tamamlanacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ASKİ 30 Yıllık Sorunu Çözüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement