Aski Geçmişin İzlerini Siliyor - Son Dakika
Yerel

Aski Geçmişin İzlerini Siliyor

Aski Geçmişin İzlerini Siliyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, çoğu atıl durumda olan içme suyu arıtma tesislerini devreye alınıyor.

20.11.2015 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, çoğu atıl durumda olan içme suyu arıtma tesislerini devreye alınıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla sağlıklı, kaliteli ve sorunsuz içme suyu parolasıyla yola çıkan ASKİ Genel Müdürlüğü öncelik olarak içme suyu arıtma tesislerini yakın merceğe aldı. Yıllardır kullanılmayan ve işlevini yitirmiş arıtma tesisleri birer birer canlandırılıyor. Yapılan yenileme çalışmalarının yanı sıra arıtma tesisi ihtiyacı bulunan mahallelerde ise kullanılan içme suyu analiz edilerek sonuca göre Demir-Mangan veya Arsenik arıtma bazlı içme suyu arıtma tesisleri yapılıyor. Bu çerçevede Bozdoğan ilçesi çalışmaların yoğun olarak sürdüğü yerlerin başında geliyor.

TÜTÜNCÜLER, KIZILTEPE ve KONAKLI'DA ARITMA SEVİNCİ

Sağlıklı içme suyu parolası ile mahallelerde çalışmalar hızla sürüyor. Bozdoğan ilçesinin Kızıltepe, Konaklı ve Tütüncüler mahallerinde kullanılan içme suyunu arıtmak için çalışma başlatan ASKİ ekipleri yeni bir tesis kurmak için içme suyunu analiz etti. Yapılan analizler sonucu kullanılan içme suyunda demir mangan tespit edildi. Vakit kaybetmeden yapılan çalışma ile arıtma tesisi inşa edilerek devreye alındı. İçme suyu sağlığa zararlı unsurlardan tamamen temizlendi. Kızıltepe, Konaklı ve Tütüncüler 'in tüm içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan arıtma tesisi saniyede 6 litre su sağlıyor.

MUHTARLAR VE VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Tütüncüler Muhtarı Murat Öztürk, Konaklı Muhtarı Yaşar Taşbaş ve Kızıltepe Muhtarı Nejdet Ülgen; "Yıllardır kullandığımız içme suyunu analiz ederek zararlı unsurları tespit eden ve arıtma tesisi inşa etmesi için ASKİ ekiplerine talimat vererek, sorunun vakit kaybedilmeden çözülmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ederiz" dedi.

Vatandaşlarda yapılan çalışmalardan çok memnun olduklarını ve yıllarca içtikleri sağlıksız içme suyundan kurtuldukları için büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ASKİ ekiplerine teşekkür ettiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aski Geçmişin İzlerini Siliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement