Aşut Fiberglass 50. Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Aşut Fiberglass 50. Yılını Kutladı

Aşut Fiberglass 50. Yılını Kutladı

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut’un yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Aşut Fiberglass, 50. yılını kutladı.

21.05.2016 16:36

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut'un yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Aşut Fiberglass, 50. yılını kutladı.

Burhanettin Aşut tarafından kurulan Aşut Fiberglass'ın kuruluş yıl dönümü kutlamasına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane Malefane ile iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Firmanın 50 yılını anlatan belgesel gösteriminin ardından konuşan Aşut Fiberglass Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, işletmenin parasal sermaye ile değil, merak, yaratıcılık ve girişimciliğin gücü ile kurulduğunu ve bugünlere geldiği söyledi. İhtiyaca özel üretim yapabilme esnekliği ve kapasitesinin, Aşut Fiberglass'ı dünyada farklı bir üretici konuma getirdiğini vurgulayan Aşut, "Çünkü sıradan olmanın değil, fark yaratmanın önemini öğrenmiştik. İnovasyon işte budur. Bu bizim için olağanüstü bir özgüvendi. Bu özgüven, dünyaya açılmanın payandası oldu. Dev projelerde, dev ortaklarla birlikte çalıştık. Onlara göre hala küçüktük ama vizyonumuz, hayallerimiz ve öz güvenimiz hiç de eksik değildi. Firmamız bu noktadaysa bilim, bilgi, çağın gerekliliklerinin ve teknolojiyi iyi izlemesinin ve bunlara değer vermesinin sonucudur" dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise 50 yıllık bir başarı öyküsüne tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını ve bundan dolayı da gurur duyduğunu söyledi. İşletmelerde 50 yılın oldukça önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade eden ve ülkenin gelişmesinde firmaların önemine değinen Çakacak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak büyüyen, gelişen bir devlet ve ülkeyiz. Gelişen bir ülkenin kurumsal firmalara, dünya ile rekabet edebilecek hem düşünceye hem de öz güvene sahip firmalara ihtiyacı var. Bizde aile işletmelerinde her zaman istenilen sonuca ulaşılamıyor. En büyük problemlerimizden biri de kurumsallaşma. Kurumsallaşma dediğimizde firmanın sadece profesyonel yöneticiler eliyle yönetilmesini anlamamak lazım. Aşut firmasında olduğu gibi kendileri yönetiyor ama sistemleri kurumsallaşmış. Bu aynı zamanda 50 yıllık hayatiyeti ortaya koyan sebeplerden biridir. İşletmeyi kurmak kolaydır ama yaşatmak ve bayrağı daha yukarılara çıkarmak zordur. İkinci ve üçüncü jenerasyona düşen görev, büyüklerden aldıkları bayrakları daha yukarılara çıkarabilmektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından firmada emeği geçen eski ve yeni çalışanlara ödülleri takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşut Fiberglass 50. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement