Asya-Afrika Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Asya-Afrika Zirvesi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Asya-Afrika Zirvesi'ne katılmak için gittiği Cakarta'da Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

23.04.2015 20:46

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Asya- Afrika Zirvesi'ne katılmak için gittiği Cakarta'da Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Endonezya Hükümet Sözcüsü Andi Widjajanto, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada iki liderin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliğini güçlendirme konusunda fikir birliğine vardığını belirtti.

Ruhani ve Widodo'nun, son dönemde azalan ticaret hacmini yeniden artırmak için de daha fazla çaba harcanması kararı aldığına işaret eden Widjajanto, İran tarafının, özel sektör ve şirketlerin Endonezya'da özellikle altyapı ve enerji projelerinde yer almak istediğini söylediğini aktardı.

Widjajanto, "Ruhani ve Widodo, terör gruplarının din adına düzenlediği şiddet eylemlerinin ülkeler arasındaki güçlü işbirliğiyle sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı" dedi.

İki lider, zirve sırasında da Asya ve Afrika ülkelerinin liderlerine terör ve radikalizmin yayılmasını önlemek için işbirliği yapmaları çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asya-Afrika Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement