Atalay: TBMM'nin Güvenlik ve İstihbarat Çalışmalarını Denetleme Hakkını Getirmek İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Atalay: TBMM'nin Güvenlik ve İstihbarat Çalışmalarını Denetleme Hakkını Getirmek İstiyoruz

Atalay: TBMM\'nin Güvenlik ve İstihbarat Çalışmalarını Denetleme Hakkını Getirmek İstiyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Teklifi üzerinde 7 önerge vereceklerini belirterek, "Bizim bir sözümüz vardı.

09.04.2014 21:30

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Teklifi üzerinde 7 önerge vereceklerini belirterek, "Bizim bir sözümüz vardı. 'TBMM'nin güvenlik ve istihbarat çalışmalarını denetleme hakkını getirmek istiyoruz' diye, 'bu konuda bir komisyon kuracağız' diye. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Yarın ilgili bölüm geldiğinde bir madde ihdası ile onu da gerçekleştireceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda MİT Teklifinin tümü üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada teklif hakkında bilgi verdi. MİT Teklifi üzerinde 7 önerge vereceklerini belirten Atalay, şöyle dedi:

"Bizim bir sözümüz vardı komisyonda, biraz daha üzerinde çalışmamız gerekiyor, TBMM'nin güvenlik ve istihbarat çalışmalarını denetleme hakkını getirmek istiyoruz diye, bu konuda bir komisyon kuracağız diye. Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Kararımızı verdik. Yarın ilgili bölüm geldiğinde bir madde ihdası ile onu da gerçekleştireceğiz. TBMM'nin ülkenin güvenlik ve istihbaratında daha fazla söz sahibi olmasını çok önemli görüyoruz. Ben bunu komisyon çalışmalarında söz vermiştim. O sözümüzü de yerine getiriyoruz."

Atalay, MİT Kanununun çağın gerçeklerini karşılamaktan uzak olduğunu da ifade etti.

-"BİZ ÇÖZÜM SÜRECİNDE KARARLIYIZ"-

Teşkilatın Filistin ve İsrail arasındaki esir değiş tokuşunda çok önemli bir oynadığını ifade eden Atalay, "Bu kapasiteyi ülkemizdeki çözüm süreci içinde kullanıyoruz. Kim ne derse desin biz çözüm sürecinde kararlıyız. Ve MİT'te burada çok önemli bir görev görüyor. Bunu yürüteceğiz. En hayırlı çalışmalardan birisi olarak ülkemiz için görüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Atalay: TBMM'nin Güvenlik ve İstihbarat Çalışmalarını Denetleme Hakkını Getirmek İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement