Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile sivil toplum kuruluşları, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

29.06.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile sivil toplum kuruluşları, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepki gösterdi.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada birçok şer gücünün, terör örgütlerini kullanarak Türkiye'ye saldırdığını belirtti.

Türkiye'nin bu hain ve haysiyetsiz saldırıların da üstesinden geleceğini vurgulayan Çakır, "Ülkemiz ve milletimizin, bu saldırılardan daha da güçlenerek çıkacağına inancım tamdır." ifadesini kullandı.

Çakır, "Son yıllarda ülkemizdeki olumlu gelişmeler, kan, gözyaşı, sömürüden beslenen birçok şer gücünü rahatsız etmiştir. İçerideki bazı hainlerle iş birliği yaparak taşeron terör örgütlerini kullanan bu güçler, ülkemizi zayıf düşürmek ve psikolojik baskı kurmak için dört taraftan saldırmaktadır. Son operasyonlarla PKK terör örgütünün belini kıran devletimize karşı bu defa, başka terör örgütleri vasıtasıyla saldırılar yapılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunu yapanlara insan diyebilmek mümkün değil"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza, ortak açıklama yaparak, saldırıyı lanetledi.

Açıklamada, saldırıyla yüreklerin bir kez daha yandığına işaret edildi.

Terörün dili, dini, ırkının olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dış politikadaki gelişmeler sonrası atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı ortadadır. Ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları kabullenememiş ve masum insanları katletmiştir. Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu aşağılık eylemlerden beslenen ve medet umanlara lanet olsun. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

"Bugün ülkemize sahip çıkma günüdür"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Şevket Keskin, terörün, vahşi saldırılarla Türkiye'ye asla diz çöktüremeyeceğini bildirdi.

Terör saldırıları karşısında yılmayacaklarını, yıkılmayacaklarını ifade eden Keskin, "Terör eylemleri, kimden gelirse gelsin, arkalarında hangi şer ittifaklar olursa olsun biliyoruz ki 78 milyonun tamamına yöneliktir. Yaşanan acı 78 milyonun acısıdır. Ülkemiz, milletimiz ve devletimize yönelik çok yönlü bu vahşi saldırılar karşısında bugün, dünden daha çok ülkemize, milletimize ve devletimize sahip çıkma günüdür." görüşünü paylaştı.

"Huzuru bozmak isteyenler olumlu adımları sindiremedi"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin de terörün bir amacının da korkutmak ve yıldırmak olduğuna değindi.

Yaşadıkları acıya rağmen korkmayacaklarını ve yılmayacaklarını belirten Balin, "Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail ile anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir." ifadelerini kullandı.

"Kimsenin birliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz"

Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Selim Apohan ise masum vatandaşları katlederek, toplumsal huzuru bozmayı hedefleyen insanlık dışı saldırıyı kınadığını vurguladı.

Apohan, "Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü topraklarda, kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Millet olarak saldırılara karşı ortak duruşumuzu ve bu topraklarda birlikte yaşama kararlılığımızı sergilemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Saldırı tüm Türkiye halkına yöneliktir"

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, terörün her türlüsüne karşı olduklarına işaret etti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin derin üzüntüsünü yaşadıklarını bildiren Karaduman, "Bu saldırı birliğimize, beraberliğimize ve kardeşçe yaşamak isteyen tüm Türkiye halkına yöneliktir. Bu alçakla saldırıya karşı yekvücut olup, karanlık güçlerin hedefine ulaşmasına engel olmalıyız." görüşünü paylaştı.

Terörün insanlık suçu olduğunu kaydeden Karaduman, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını ve teröre karşı tavır almasını istedi.

"Umutsuz ve sonuçsuz sıkışma içinde olduklarını göstermektedir"

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, sendika şubesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının, dış ilişkilerde normalleşme arayışlarının yaşandığı günlerde gerçekleştirildiğini söyledi.

Yıldırım, "Son gelişmelerle alanının iyice daraldığı anlaşılan bazı dış mihraklar ve bunların taşeronları terör örgütleri, doğrudan ülkemizin istikrarını, bölgenin huzuruna dönük arayış niyet ve girişimlerini hedef almıştır. Kan ve kaostan beslenen terör örgütleri ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısı, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduklarını göstermektedir." dedi.

Terör saldırılarıyla huzur, istikrar, sosyal ve ekonomik iyileşmenin sabote edilmek istendiğini anlatan Yıldırım, kardeşlik kararlılığıyla ortaya konulan milli duruşun, teröre verilecek en ciddi karşılık olacağını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement