Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıl Dönümü

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, "Başkentlilik bilincinin gelişmesi için 27 Aralık tarihini önemsiyor ve Ankara'yı haklı olarak Başkent ile taçlandıran Büyük Atatürk'ü saygı ile anıyoruz" ifadesini kullandı.

26.12.2013 14:45

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, "Başkentlilik bilincinin gelişmesi için 27 Aralık tarihini önemsiyor ve Ankara'yı haklı olarak Başkent ile taçlandıran Büyük Atatürk'ü saygı ile anıyoruz" ifadesini kullandı.

Ceylan, yaptığı açıklamada, 27 Aralık 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin ülkenin emperyalizmden kurtuluşunun miladı olduğunu belirtti.

Atatürk'ün Dikmen sırtlarında seğmenler ve binlerce kişiden oluşan halk tarafından coşkuyla karşılanmasının kurtuluşun fitilini ateşlediğini hatırlatan Ceylan, "Başkent Ankara Meclisi"nin logosunda tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsilen 16 yıldız ve ortasında Ankara'daki ilk meclis binası bulunduğunu kaydetti.

Ankara'nın, Atatürk'ün vefatının ardından sahipsiz ve ilgisiz kaldığını, Başkent Ankara Meclisinin Başkent'e sahip çıkılması için kurulduğunu belirten Ceylan, "Başkentlilik bilincinin gelişmesi için 27 Aralık tarihini önemsiyor ve Ankara'yı haklı olarak Başkent ile taçlandıran Büyük Atatürk'ü saygı ile anıyoruz" ifadesine yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement