Atatürk'ün Naaşını Taşıyan Akkiraz O Günleri Anlattı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Naaşını Taşıyan Akkiraz O Günleri Anlattı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan ve 1953 yılı Ekim ayında Atatürk’ün naaşını Anıtkabir’e nakledenler arasında yer alan Mustafa Akkiraz, o günle ilgili anılarını anlattı.

11.12.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan ve 1953 yılı Ekim ayında Atatürk'ün naaşını Anıtkabir'e nakledenler arasında yer alan Mustafa Akkiraz, o günle ilgili anılarını anlattı.

Fatsa'da mütevazı yaşantısıyla bilinen Mustafa Akkiraz, Atatürk'ü anma programlarını hastanede yattığı odasında seyrederken karelerden birinde kendini tanıdığını belirtti. 1932 doğumlu olan ve çevresi tarafından dürüstlüğüyle tanınan Mustafa Akkiraz, hasta yatağında o günleri şöyle anlattı:

"Atatürk'ün naaşının İstanbul'dan Ankara'daki Anıtkabir'e nakil edileceği o yıllarda kulaktan kulağa dolaşmaya başlamıştı. Uzun boylu ve cüsseli yapımızdan olsa gerek aynı bölükte askerlik yaptığımız arkadaşlarla göreve çağrıldık. Atatürk'ün naaşını 'omuzlar üstünde taşıyıp Anıtkabir'e götürerek defin işlerine yardımcı olmuştuk. O gün hiçbir zaman aklımdan çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde belgesel kanallardan birinde o günleri televizyon karşısında Atatürk'ü anma programını hasta yatağımda izlemeye başladım. Atatürk'ün Anıtkabir'e nakli sırasında ekranda birden kendimi görünce göz yaşlarıma hakim olamadım. Gerçekten benim için çok onur verici bir durum."

Atatürk'ün naaşını birlikte taşıdıkları Çarşambalı İbrahim Kartal ve Sinoplu Hasan Arslan'ın vefat ettiğini öğrenince çok üzüldüğünü söyleyen Akkiraz, "O günler dün gibi aklımda. O gün cenaze törenine yurdun dört bir yanından gelen on binler katılmıştı. Yurdumuz matem havasındaydı. O gün birlikte olduğumuz asker arkadaşlarımın da öldüğünü öğrenince çok duygulanıp ağladım" dedi.

1932 Ordu ili Korgan doğumlu olan Mustafa Akkiraz, TRT'nin "Ömür Dediğin" adlı 62. programına da katılmıştı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Naaşını Taşıyan Akkiraz O Günleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement