Atatürk'ün Tekirdağ'a Gelişinin Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Tekirdağ'a Gelişinin Yıldönümü Kutlandı

Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin ve Harf İnkılabı'nın uygulanışının 86'ncı yıl dönümü törenle kutlandı.

23.08.2014 14:55  Güncelleme: 15:47

Tören kapsamında, 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı'na Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş törende, Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Ağustos 1928'de Tekirdağ'a yeni Türk alfabesini tanıtmak için geldiğini söyledi.

Bu yıl 86'ncısı kutlanan Atatürk'ün Tekirdağ'a gelişinin ve Harf İnkılabı'nın uygulanışının yıl dönümü olan 23 Ağustos 1928'in Tekirdağlılar için olduğu kadar Türk ulusu için de çok önemli bir gün olduğunu dile getiren Altaş, şunları kaydetti:

"Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin sonraki kuşaklar için çok önem taşıyan harf inkılabını ilk hecesi Tekirdağ'da başlaması bir anlamda, Atatürk'ün bu yeniliğin kısa sürede yapılabileceğinin ilk izlenimlerini Tekirdağ halkından aldığının kanıtıdır. Tekirdağlılar bu anlamlı günün Cumhuriyetimizin 50 yılında bu meydan da bir harf inkılabı anıtı yaparak bu önemli günü ebedileştirmiştir. Atatürk ve Cumhuriyet İnkılapların aydınlanmasının en anlamlı günü olan bu olayın Atatürk tarafından Tekirdağ'da başlatılmış olması, bizim övünç kaynağımızdır."

Daha sonra Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı yanında kurulan Atatürk ve Tekirdağ Kitap Pul Fotoğraf Sergisini gezdi.

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Süleymanpaşa Belediye Başkan yardımcısı Gülferah Güral ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Tekirdağ'a Gelişinin Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement