Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Heykellerine Bakım - Son Dakika
Yerel

Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Heykellerine Bakım

Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkan Atatürk ve silah arkadaşlarını temsilen Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'ne yerleştirilen silikon heykellerin, 7 yılın ardından ilk kez bakımı yapıldı.

13.05.2015 15:09

Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkan Atatürk ve silah arkadaşlarını temsilen Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'ne yerleştirilen silikon heykellerin, 7 yılın ardından ilk kez bakımı yapıldı.

Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımı attığı, o dönemde "tütün iskelesi" olarak kullanılan iskele 2008 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmiş ve heykeltıraş Adil Çelik tarafından yapılan heykeller iskeleye yerleştirilmişti.

Çelik tarafından 7 yıl sonra bakıma alınan heykeller, yapılan çalışma sonrası yeniden yerlerine konuldu.

Bakım işlemini yapan Adil Çelik, AA muhabirine, 3 Nisan'da yerlerinden sökülen 24 heykelin bakımlarının 40 gün sürdüğünü söyledi.

Heykellerde ciddi bozulmaların söz konusu olmadığını ancak güneşten kaynaklanan bazı deformelerin olduğunu dile getiren Çelik, "Açık alanda bulunduğu için yıllardır elbiseler, kılık kıyafet ister istemez güneşten aşındı. Lokal bozulmalar olmuştu. Üzerinde onarımlar yapmayı düşündük. Bir çok yerini yenilemek zorunda kaldık. Halkımızın daha güzel bir şekilde görmesini sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık" dedi.

Çelik, heykellerin elbiselerinin üzerindeki aksesuarların ilaçlanmadığını bakımın ardından yeşil renkteki kıyafetlerin daha doğal bir görünüm kazandığını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Heykellerine Bakım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement