Ateş Savaşçılarına Kartal Göz Desteği - Son Dakika
Yerel

Ateş Savaşçılarına Kartal Göz Desteği

Ateş Savaşçılarına Kartal Göz Desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı, Orman Genel Müdürlüğü‘nün orman yangınları ile mücadele çalışmaları kapsamında faaliyetlerini yürüten Adana Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri, artık uzaktan kumandalı, kameralı multikopter kullanacak.

22.07.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı, Orman Genel Müdürlüğü'nün orman yangınları ile mücadele çalışmaları kapsamında faaliyetlerini yürüten Adana Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri, artık uzaktan kumandalı, kameralı multikopter kullanacak. Medmar Madencilik Şirketi tarafından hibe edilen teknolojik cihazın deneme uçuşları Bölge Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına destek için hibe edilen multikopterin şirket yetkilileri tarafından gerçekleştirilen deneme uçuşuna, Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Çetin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Hakan Doğan, Adana İşletme Müdürü Muhammet Aslanhan ve İşletme Müdür Yardımcısı Kadir Elmas katıldı.

Özellikle ulaşılması zor noktalarda çıkan yangınların tespitinde kolaylık sağlayacak olan multikopterin nasıl kullanılacağı konusunda Medmar firması yetkilileri Bölge Müdürlüğü ekiplerine cihaz ile ilgili teknik bilgi verdikten sonra deneme uçuşuna geçildi.

Deneme uçuşunun ardından multikopteri teslim alan ve şirket yetkililerine teşekkür eden Bölge Müdürü Acer, "Orman yangınları ile mücadelede gelişen teknolojiden en yüksek düzeyde faydalanmaya çalışıyoruz, kör noktalarda çıkan, kulelerimizin bile net göremediği yangınlara multikopter sayesinde daha hızlı ve etkin müdahale edebileceğiz, yangın amirleri müdahale tekniği kararını daha sağlıklı verebilecek, yangınlar daha kısa sürede söndürülecek, yangın riskinin çok yüksek olduğu bu Temmuz-Ağustos aylarında Medmar Şirketi tarafından hibe edilen multikopter bu nedenle çok önemli ve anlamlı" dedi.

Orman yangınları ile mücadelede yeni kullanılmaya başlayacak olan multikopterin, 600-700 metre menzilli uzaktan kumanda ile yönetildiği, havada 15-20 dakika kalabildiği, HD kalitesinde video ile fotoğraf çekebildiği, 150 metre yüksekliğe kadar WI-FI bağlantısıyla görüntü ve fotoğrafları anında izleme imkanı sağladığı, gece görüntüsü alma özelliğine sahip cihazın yangının son durumu ile ilgili hızlı ve kısa sürede fotoğraf ve görüntü vermesi sayesinde seyri hakkında yangın amirlerine net bilgi vereceği, aynı zamanda yangına müdahale eden araçların konumları hakkında havadan görüntü alarak yanlış bir konumdaysa düzeltilmesinin sağlanacağı bildirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ateş Savaşçılarına Kartal Göz Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement