Atık Pil Toplama Kampanyası Meyvelerini Veriyor - Son Dakika
Yerel

Atık Pil Toplama Kampanyası Meyvelerini Veriyor

Atık Pil Toplama Kampanyası Meyvelerini Veriyor

Manisa Yunusemre Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında imzalanan protokol ile Yunusemre Belediyesi’nin başlattığı Atık Pil Toplama kampanyası meyvelerini vermeye başladı.

07.10.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Yunusemre Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği arasında imzalanan protokol ile Yunusemre Belediyesi'nin başlattığı Atık Pil Toplama kampanyası meyvelerini vermeye başladı.

Yunusemre Belediyesi'nin başlattığı Atık Pil toplama kampanyası sayesinde okullarda atık pil toplama konusunda bilinç oluşmaya devam ediyor. 7 haftada 1 ton 86 kilogramlık atık pil toplayarak Manisa genelinde birinci olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, Yunusemre Belediyesi Daire Müdürleri katıldı. Başkan Yardımcısı Altay, Yunusemre Belediyesi olarak geri dönüşümde hedeflerini koyduklarını vurgulayarak, bu hedeflerden bir tanesinin de gerçekleştiğini kaydetti.

İlkokul kademesindeki bir okulun böyle bir başarı elde etmesinin çok önemli bir başarılı olduğuna dikkati çeken Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, "Yunusemre genelinde çöp toplamada profesyoneliz. Geri dönüşümde hedeflerimizi koymuştuk. Bu hedeflerden bir tanesi de gerçekleşti. 23 Nisan İlkokulu 7 haftada 1 ton 86 kilogramlık atık pil toplayarak, Manisa genelinde yapılan yarışmada birinci oldu. İlkokul kademesinde böyle bir başarıyı 23 Nisan'ın bu bilinci vermiş olması çok önemli bir başarıdır. Bizde bunu desteklemek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Şuanda da tekrar atık pillerin toplanması için gerekli materyalleri okulumuza bıraktık. Eğitim camiasındaki arkadaşlarımızdan geri dönüşüm konusuna önem vererek bu konuda ne kadar büyük başarılar elde edebileceklerini çocuklara somut olarak göstermelerini istiyoruz. Eğitimci arkadaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz. İnşallah daha sonraki günlerde yağ toplama ve atık plastikler konusunda da büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyoruz. Atık pil konusunda büyük katkıları bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu Okul Müdürü Arif Oruç ve okul yönetimimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yunusemre Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin katkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokuluna, atık pil konusunda elde ettiği başarılardan dolayı masa tenisi ve atık pil toplama materyalleri verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Pil Toplama Kampanyası Meyvelerini Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement