Atıl İşletmeden İlk 500 Şirkete Ulaşma Hedefine - Son Dakika
Yerel

Atıl İşletmeden İlk 500 Şirkete Ulaşma Hedefine

Tarım Kredi Süt Fabrikası Genel Müdürü Gözütok: "Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki atıl ve milli servet olan bu işletme, 2010 yılında alındı" "2 yıl içerisinde Türkiye'de ilk 500 şirk...

22.10.2013 11:18

OKTAY ÖZDEN - Tarım Kredi Süt Fabrikası Genel Müdürü Nuri Gözütok, Eskişehir'in Beylikova ilçesinde, şirketlerinin bünyesine kattıkları atıl durumdaki işletmeyi yenileyip, ambalajlı süt ve süt ürünleri üretimine başladıklarını belirterek, "2 yıl içerisinde Türkiye'de ilk 500 şirkete ulaşmayı düşünüyoruz. Ciro bakımından şu anda o hedefimizin yarısını aştık" dedi.

Gözütok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Tarım Kredi Süt'ün, 2010 yılında söz konusu fabrikayı satın alarak modern ve hijyenik şartlarda üretime başladığını bildirdi.

"Çok değerli müteşebbis ağabeyimiz tarafından burası amatörce bir anlayışla kurulmuş" diyen Gözütok, şunları kaydetti:

"Kırsal yerde böyle bir işletmenin kurulması, işletmecilik yönünden özel bir aşkı da beraberinde getiriyor. Burası, 2-3 yıl atıl kalmış. Tarım Kredi Kooperatiflerimiz, Türkiye'de çiftçilerin ortak ürünlerinin değerlendirilmesi çalışmalarında öncelik ediyor. Süt ve süt ürünlerinde de yine ortak ürünlerin değerlendirilmesi amacıyla yatırım projeleri düşünülüyordu. Eskişehir'in Beylikova ilçesindeki atıl ve milli servet olan bu işletme, 2010 yılında alındı. 2011 sonrası ticari üretimlerimiz başladı, büyük bir tadilat, ek ilave yatırımlar yaptık. 2 yıl içerisinde Türkiye'de ilk 500 şirkete ulaşmayı düşünüyoruz. Ciro bakımından şu anda o hedefimizin yarısını aştık diyebilirim."

"Türkiye'nin yarısına ulaştık"

Ağırlıklı olarak yakın çevreden topladıkları sütün, hassas bir ürün olduğunu anımsatan Gözütok, 41 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikada, günlük ortalama 100 ton sütün işlendiğini, 80'nin üzerinde ambalajlı süt ve süt ürünlerini ülkenin yarısına ulaştırdıklarını ifade etti.

Gözütok, yoğurt ve ayran üretiminin yanı sıra peynir imalatında da iddialı konuma geldiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Klasik peynirimiz, gerçekten sektörde ses getirmeye başlayan bir ürünümüz. Kaşar da sulu haşlama yapmaya devam eden çok nadir işletmelerden biriyiz. Dolayısıyla kalite noktasında çok iddialıyız çünkü biz çiftçinin ve kamunun kuruluşuyuz. Bunun örnekleri belki çoğalacaktır çünkü çiftçiler, 'gıdanın patronu olsun' diyoruz. Sadece tarlada, ahırda ve çiftlikteki üretim kısmıyla kalmasınlar. Bunları aynı zamanda paketlesinler, işlesinler hatta kendi marketlerinde tüketiciye ulaştırsınlar."

Çalışan sayısı 150 olan işletmede, personelin yaklaşık yüzde 35'inin kadın olduğunu dile getiren Gözütok, patron değil, çiftçi temsilcisi olarak konuşmanın rahatlığıyla tüm vatandaşları bu tür işletmeleri desteklemelerini beklediğini sözlerine ekledi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atıl İşletmeden İlk 500 Şirkete Ulaşma Hedefine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement