Atilla: "Bize Bu Sevinci Yaşattıkları İçin Mersinlilere Teşekkür Ediyoruz" - Son Dakika
Yerel

Atilla: "Bize Bu Sevinci Yaşattıkları İçin Mersinlilere Teşekkür Ediyoruz"

Atilla: "Bize Bu Sevinci Yaşattıkları İçin Mersinlilere Teşekkür Ediyoruz"

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, bu yıl Mersinlilerin Kurban Bayramı’nda kendilerine büyük destek verdiklerini belirterek, “Bu yıl Mersin’de 12 bin 675 kurban derisi topladık.

01.10.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, bu yıl Mersinlilerin Kurban Bayramı'nda kendilerine büyük destek verdiklerini belirterek, "Bu yıl Mersin'de 12 bin 675 kurban derisi topladık. Bize bu sevinci yaşattıkları için Mersinlilere teşekkür ediyorum" dedi.

THK Şube Başkanı Atilla, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda düzenledikleri deri toplama kampanyasının sonuçlarını İHA muhabirine açıkladı. Bu yıl bayramda Mersinlilerin de destekleriyle güzel bir kampanya sonuçlandırdıklarını dile getiren Atilla, "Gerçekten bizim açımızdan bu sonuçlar çok güzeldi. Bu başarıda Mersinlilerin duyarlılığı, THK'ya sevgileri ve bilinçli, inançlı davranışlarının büyük etkisi var. Çünkü bizi arayarak, araçlarımızı bekleyerek, derilerini bize vermek için adeta yarıştılar ve bunun sonucu olarak geçen yıldan 3 binin üzerinde daha fazla deri topladık. Geçen yıl 5 bin 200 koyun derisi toplamışken, bu yıl 6 bin 950 tane topladık. Bu, ciddi ve çok güzel bir artıştır. Geçen yıl 3 bin 690 keçi derisi toplamışken, bu yıl 5 bin 611 tane topladık. Sığır derisinde bir artış olmadı, 115 tane toplamıştık, bu yıl 114 tane topladık. Ama bir fark var, geçen yıl 39 araçla deri toplama kampanyasını yürütmüşken, bu yıl 35 araçla yaptık. Yani daha az araçla çok daha fazla deri topladık" diye konuştu.

"DERİ GELİRLERİYLE GENÇLERİMİZE KURSLAR DÜZENLEYECEĞİZ"

"Kurban Bayramı'nda Türk Hava Kurumu'na bu desteği veren Mersinlilere çok teşekkür ediyoruz. Bizi onurlandırdılar, gururlandırdılar" diyen Atilla, kurum olarak bu kurban derilerinin gelirlerini tekrar gençlere döndürmek üzere kurslar hazırladıklarını söyledi. Önümüzdeki aydan itibaren açacakları kursları kamuoyuna açıklayacaklarını ifade eden Atilla, "THK olarak ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Bu kurslarımıza tüm gençleri bekliyoruz. Her tür kursu hazırlamaya çalışıyoruz. Mersinli hemşehrilerimin bize verdiği bu desteği onların çocuklarına ücretsiz havacılık kursu olarak döndürmek üzere çalışmalarımıza başladık. Lütfen çocuklarını havacı olmak üzere Türk Hava Kurumu'na göndersinler. THK, gençleri havacı yapıp, Türkiye'ye havacı bir gençlik kazandırmak için uğraşıyor. Mersinli hemşehrilerim deri toplamada gösterdikleri desteği, çocuklarını havacı yapmak için de göstersinler, bekliyoruz. Mersinlilere tekrar teşekkür ediyorum, bize bu sevinci yaşattıkları için" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atilla: 'Bize Bu Sevinci Yaşattıkları İçin Mersinlilere Teşekkür Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement