Atilla Sandıklı: "Pkk Barış Sürecini Şehirlerde Teşkilatlanmak İçin Kullandı" - Son Dakika
Dünya

Atilla Sandıklı: "Pkk Barış Sürecini Şehirlerde Teşkilatlanmak İçin Kullandı"

Atilla Sandıklı: "Pkk Barış Sürecini Şehirlerde Teşkilatlanmak İçin Kullandı"

Türkiye'de Kürt sorununa çözüm bulmak için ortaya konulan 'barış süreci', son zamanların en önemli siyasi projelerinden biriydi.

10.09.2015 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Kürt sorununa çözüm bulmak için ortaya konulan 'barış süreci', son zamanların en önemli siyasi projelerinden biriydi. Ateşkesle birlikte şiddet olayları durma noktasına gelmişti. Ancak bir anda her şey değişti ve eskinin çatışma ortamına dönüldü. Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Bilge Adamlar Stratejik Araştırma Merkezi (BİLGESAM) Başkanı Atilla Sandıklı'yla birlikteyiz.

Bahtiyar Küçük, Euronews:

7 Haziran'daki genel seçimlerin ardından başlayan ve tırmanan şiddet, barış sürecinin askıya alındığını gösteriyor. Bu kadar kısa sürede ne değişti de bugüne gelindi?"

Prof. Dr. Atilla Sandıklı, BİLGESAM Başkanı:

"Çözüm süreci kapsamında yapılan faaliyetlerde belirli dengesizlikler vardı. Devlet bu çözüm süreci kapsamında demokratik açılım, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik açılımları gerçekleştirmişti. Ancak daha çözüm sürecinin başlangıcında PKK terör örgütü dağdaki silahlı gücünü yurt dışına çekmesi gerekirken bunu yapmadı ve Türkiye'de silahlarıyla birlikt

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 10 Eylül 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Atilla Sandıklı: 'Pkk Barış Sürecini Şehirlerde Teşkilatlanmak İçin Kullandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement