Atlarla Doğa Turu - Son Dakika
Yerel

Atlarla Doğa Turu

Atlarla Doğa Turu

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Mahallesinde yapılan doğa turlarında her yaştan at severler, at üstünde doğa ile buluşuyor.

02.09.2015 13:55

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Okçular Mahallesinde yapılan doğa turlarında her yaştan at severler, at üstünde doğa ile buluşuyor.

Ortaca'nın Okçular Mahallesinde 4'üncü kuşak dededen atçı İlyas Kundakçı tatile gelen turistleri atları ile doğada dolaştırarak bölge tanıtımına katkı sağlıyor. Kundakçı, turizme yönelik olarak yaptığı bu çalışmayı bölge çocukları içinde yapmaya başladı.

"BÖLGE ÇOCUKLARINA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM"

Çocuklarımıza doğayı tanıtmanın yanı sıra anlatabilecekleri hatıraları olması için çalıştığını belirten İlyas Kundakçı; "Günümüzde çocukların birçoğu çocukluğunu yaşayamıyor. Maalesef Teknoloji çocukları bu noktaya getirdi. Bu çocuklara doğayı tanıtmak, onlara anlatabilecekleri hatıralar yaşatmak için turizm amaçlı yaptığım bu işi bölgemiz çocukları ve gençleri içinde yapmaya karar verdim. Tabi bunun yanında düğünlerde gelin alma merasimleri, sünnetlerde ise sünnet çocuğu gezdirmeleri yapıyoruz" dedi.

"SÜLALENİN 4'ÜNCÜ KUŞAK ATÇISIYIM"

Atları ve doğayı çok sevdiğini ifade eden Kundakçı; "Benim dedemde atçı imiş. Ben sülalenin 4'üncü kuşak atçısıyım. Atları, doğayı ve insanları seviyorum. İnsanların bir günün 3 veya 4 saatini atların sırtında doğa ile baş başa geçirmelerini bir ömür boyu anlattıklarına inanıyorum. Çünkü tura çıktığımız turistlerin bazıları ile memleketlerine gittikten sonra görüşüyoruz. Telefonda bana o gün yaşadıklarını, hissettiklerini anlattıktan sonra seneye gene geleceğim şimdiden bana bir gün ayır diye söylüyorlar" diye konuştu.

"ATIN ENERJİSİNİN İNSANA YANSIDIĞINI GÖRÜYORUM"

Yürüyüş esnasında insanların atla bütünleştiğini ve atın enerjisinin üzerindeki insana aynen yansıdığını ifaden eden İlyas Kundakçı sözlerini şu şekilde sürdürdü; "At sevgisinin insana enerji yükleyeceğine inanıyorum. Bu enerji ile insanlar daha dinamik ve sportif oluyorlar. Ata binmekte bir spordur. İnsan vücuduna fiziksel ve psikolojik birçok yararları vardır" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atlarla Doğa Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement