Atm'ye Düzenek Kuran Dolandırıcılara Suçüstü - Son Dakika
Güncel

Atm'ye Düzenek Kuran Dolandırıcılara Suçüstü

Atm\'ye Düzenek Kuran Dolandırıcılara Suçüstü

Adana’da, ATM’lere kurdukları düzenek ile vatandaşların banka ve kredi kartı bilgilerini kopyaladığı belirlenen 4 kişi yakalandı.

07.12.2014 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, ATM'lere kurdukları düzenek ile vatandaşların banka ve kredi kartı bilgilerini kopyaladığı belirlenen 4 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda artış gösteren ATM cihazlarına kopyalama düzenekleri yerleştirilerek banka ve kredi kartı kopyalama olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik ATM cihazları ve çevrelerinde çalışma yaptı.

Ekipler, 4 Aralık 2014 günü saat 19.00 sıralarında Baraj Caddesi'nde bir bankaya ait ATM çevresinde yaptığı kontrol sırasında, yakın zamanda ATM cihazlarına kopyalama düzeneği yerleştirdiği bankaların güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen şahısların ATM cihazına kopyalama düzeneği yerleştirdiğini belirledi.

Kopyalama düzeneği yerleştirilen ATM ekipler tarafından takibe altındı. Şahısların çevreden ATM'yi gözetledikleri belirleyen ekipler, şüphelilerin ATM'ye gelmelerini bekledi. Şahısların bir süre sonra yerleştirmiş oldukları banka ve kredi kartı kopyalama düzeneklerini ATM'den sökerek ceplerine koyup olay yerinden hızla ayrıldıklarının görülmesi üzerine "Dur" ihtarında bulunulan H.Y. ile M. İ. adlı kişiler kısa bir kovalamacanın ardından suçüstü yakalandı. Şahısların üzerlerinde çok sayıda banka ve kredi kartı kopyalama aparatı ile sahte banka kartları ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar ile ilgili yapılan araştırmalarda bir çok bankaya ait çok sayıda ATM'ye kart kopyalama düzeneği taktıkları, birçok şahsın kartını kopyaladıkları ancak kopyaladıkları kart ve şifre bilgileri ile herhangi bir işlem gerçekleştiremedikleri belirlendi.

Yakalanan şüphelilerle irtibatlı olarak kopyalama düzeneklerini temin ederek, düzeneklerin kurulum ve ayarlarını yaptıkları tespit edilen ve ikametinde yapılan aramada çok sayıda kart kopyalama düzeneği ve çok sayıda malzemesi ele geçirilen şüpheli M.Ö. ile ATM'ye kopyalama düzeneği yerleştirerek, kopya kartlarla para çektiği tespit edilen şüpheli H.D.'nin 21 Ağustos 2014 tarihinde Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir bankaya ait ATM'ye kopyalama düzeneği yerleştirerek, kopyaladıkları farklı bir müştekiye ait kartla Adana'da ATM'den para çektiği tespit edilerek gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan toplam 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atm'ye Düzenek Kuran Dolandırıcılara Suçüstü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement