Atomex-2014 Nükleer Sanayi Fuarı - Son Dakika
Güncel

Atomex-2014 Nükleer Sanayi Fuarı

Moskova'da düzenlenen fuara, 400'ün üzerinde Rus ve yabancı şirket katılıyor.

30.10.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Atomex-2014" altıncı Nükleer Sanayi Fuarı düzenleniyor.

Başkent Moskova'da düzenlenen fuara, nükleer sanayi alanında faaliyet gösteren 400'ün üzerinde Rus ve yabancı şirket  katılıyor. Dört gün sürecek fuarda, nükleer santral inşası için ekipman ve proje hizmetleri veren şirketlerin yanı sıra nükleer endüstrinin önde gelen uzmanları ve yöneticileri katılıyor.

Fuara katılan "Atomenergoproekt" Şirketi Entegre Tasarım Ofisi Direktörü Mihail Maltsev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin bölgedeki tarıma hiçbir zararı olmayacağını söyledi.

Maltsev, Akkuyu'da çift koruma kalkan kullanılacağını anlatarak, "Bu sistem, çevreye radyasyon sızması ihtimalini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, fırtına, tusunami gibi doğal afetler ve uçak çarpması gibi kazalardan korunmasını sağlıyor" diye konuştu.

Akkuyu'da kullanılacak ana ekipmanın 60 yıl ömre sahip olacağını belirten Maltsev, malzemenin maksimum sismik dirence sahip olacağını kaydetti. Maltsev, Rusya'da nükleer eğitimi alan öğrencilerin üniversiteyi tamamladıktan sonra Akkuyu'nun referans santrali olan Novovoronej'de staj yapacaklarını, burada tecrübe kazandıktan sonra Akkuya'da görevlendirileceklerini kaydetti.

"Atomex-2014" fuarı, 31 Ekim'de sona erecek. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atomex-2014 Nükleer Sanayi Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement