Atso'da Kobi'lere Ar-Ge Destekleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Atso'da Kobi'lere Ar-Ge Destekleri Anlatıldı

Atso\'da Kobi\'lere Ar-Ge Destekleri Anlatıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Üniversitesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Bilim Sanayi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme toplantısında KOBİ’lere devlet destekleri anlatıldı.

14.04.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Üniversitesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Bilim Sanayi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme toplantısında KOBİ'lere devlet destekleri anlatıldı.

Toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Şube Müdürü Serdar İmamoğlu, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karhan ve Günsu Ar-Ge Müdürü Hakan Ekinci katıldı.

Özel sektör ile üniversiteler iş birliği yapmalı Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, ülkenin ekonomik gelişiminin sağlanmasında özel sektörün güçlendirilmesi ve rekabetin geliştirilmesinde hibe desteklerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu tip desteklerden yararlanmanın özel sektörün geleceğini şekillendirecek yatırım kararlarını etkilediğini belirten Bahar, "Özel sektörün bu desteklerden faydalanma sürecinde ise üniversite sanayi işbirliği önem kazanmaktadır. Sanayi altyapısının ülke ekonomisine daha çok ve sürdürülebilir katkı sağlayabilmesi için akademik altyapı tarafından desteklenen, üreten ve faydalı modeller geliştiren Ar-Ge çalışmaları yapan bir profile ihtiyaç duyulmaktadır. Bu profile ulaşılması içinde üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında sanayiciler için Ar-Ge'nin önemine vurgu yapan Bahar, "Ar-Ge çalışmalarının üniversite sanayi işbirliği kapsamında çözüme kavuşturulması gerekiyor. Katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün geliştirmeyi hedefleyen ve işletmelerin kendi öz varlıklarıyla gerçekleştiremeyecekleri çalışmaların üniversitelerin bilimsel altyapısı ve devlet tarafından verilecek desteklerle gerçekleşmesi mümkündür" dedi.

ATSO'DAN KOBİ BİRİMİ

ATSO olarak konunun öneminin farkında olduklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, kurum olarak bu amaçla KOBİ Müşavirliği birimi kurduklarına dikkat çekti. Birimin amacının, ATSO üyelerine ihtiyaçları doğrultusunda verilecek danışmanlık ve bilgilendirme hizmetlerinin geliştirilmesi olduğunu dile getiren Bahar, "Öncelikle hibe desteklerini tanıtarak başlamak istedik. Şubat ayı içerisinde yoğun bir katılımla BAKA, KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerinin anlatıldığı, kurum yetkililerinin katılımı ile bir toplantı yaptık. Faydalı olduğunu düşünüyoruz. Sizlerden pozitif geri dönüşler oldu. Projeleri olan üyelerimiz, birimimizi ziyaret ederek, destek aldılar ve başvurularını yaptılar. Bu çalışmaların artarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin ise konunun önemini belirten bir konuşma yaptı. Ergin'in ardından söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Şube Müdürü Serdar İmamoğlu, projelerin çeşitliliği ve desteğin nasıl alınabileceğiyle ilgili katılımcılara detaylı bilgi verdi. Toplantının sonunda ATSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, konuşmacılara ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan tabloları armağan etti.

ANTALYA'DAN 26 BAŞVURU

Sanayi tezleri programına 2006-2013 yılları arasında Antalya'dan toplam 26 başvuru yapıldığı, bu projelerden 9 tanesinin destek aldığı, Antalya için oldukça düşük bir başvuru sayısı gibi görünse de 2013 yılında gerçekleştirilen başvuru sayısında da bir artışın söz konusu olduğu bildirildi. Yaklaşık 8 yılda yapılan 26 başvurunun 11'i 2013 yılında gerçekleştirildiği, 11 başvurudan da 3'üne destek sağlandığı kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atso'da Kobi'lere Ar-Ge Destekleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement