Aü'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı - Son Dakika
Yerel

Aü'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı

Aü\'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı

Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) yeni kayıt yaptıran 70 farklı ülkeden 600’e yakın öğrenciye yönelik Oryantasyon Programı düzenledi.

05.11.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) yeni kayıt yaptıran 70 farklı ülkeden 600'e yakın öğrenciye yönelik Oryantasyon Programı düzenledi.

AÜ 2015-2016 eğitim-öğretim yılında örgün öğretim kapsamında üniversiteye yeni kayıt yaptıran 70 farklı ülkeden 600'e yakın yeni uluslararası öğrenciye yönelik olarak Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu'nda Oryantasyon Programı düzenledi.

Programda sabah oturumunda Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin tanıtımının ardından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı hizmetleri, Yabancılara Türkçe Öğretimi, Antalya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile Üniversite Hayatında Yaşanan Zorluklar ve Başa Çıkma Yolları ile ilgili sunumlar yapıldı. Programın öğleden sonraki oturumunda ise, Erasmus+, Mevlana ve Free Mover Değişim Programları Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Mediko hizmetleri tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, üniversiteye yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin ülkemize, şehrimize ve üniversitemize uyum süreçlerini hızlandırmak ve öğrencilere üniversitenin sosyal ve kültürel imkanları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Uluslararasılaşmanın dünyadaki tüm üniversitelerin en önemli gündem maddesi olduğunu ve uluslararası öğrencilerin de uluslararasılaşma sürecinin en önemli unsurunu oluşturduğunu dile getiren Özkan, "Üniversite öğrencisi olmak yoğun ve düzenli çalışmayı gerektiriyor. Bununla birlikte eğitimin kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle bütünleştirilmesi ve zenginleştirilmesinin üniversite sonrası yıllarda başarılı bir mesleki ve toplumsal yaşam için son derece değerli ve belirleyici olduğu hiç unutulmaması gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi'nde bu konuda sunulan olanaklardan öğrencilerin mutlaka yararlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Özkan, uluslararası öğrencilerin Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda başarılı bir şekilde yürütülmekte olan Erasmus+, Mevlana ve Free Mover Değişim Programları ile IAESTE Programlarından da yararlanabileceklerini belirtti.

Öğrencilere yapılan bilgilendirmenin ardından üniversite kampüsünün ve Antalya'nın tanıtımı için gezi düzenlendi. Gezi programını sonrası ise Türk Kültürünün tanıtımı amacıyla aynı gün akşam düzenlenen Türk Gecesi'nde örgün öğretim kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler ile değişim programları kapsamında üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilere Türk Müziği eşliğinde Türk Mutfağından örnek yemekler ikram edildi. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrenciler de etkinliğe geleneksel kıyafetleriyle katılarak kendi dillerinde ve Türkçe şarkılar söylediler. Öğrenciler, zeybek ve horon gösterileri ile geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement