Avcılar Eyleme Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Avcılar Eyleme Hazırlanıyor

Avcılar Eyleme Hazırlanıyor

Balıkesir’in Edremit İlçesinde faaliyet gösteren, Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği lokalinde Avbis sistemine tepki amacı ile yapılacak eylem için avcılar bir araya geldi.

06.10.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit İlçesinde faaliyet gösteren, Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği lokalinde Avbis sistemine tepki amacı ile yapılacak eylem için avcılar bir araya geldi.

Avcılık ve Av Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu (AYHAK) Başkanı İlhan Devecinin katılımı ile yapılan bilgilendirme toplantısında avcılar, Pazar günü yapılacak basın açıklaması hakkında bilgilendirildi. Ayhak Başkanı İlhan Deveci yaptığı açıklamada; "Değerli avcı camiamız; 11 Ekim 2015 Pazar günü Saat: 16.00'da Ankara Abdi İpekçi parkında 4915 sayılı yasanın yanlış yorumlanması sonucu oluşan avlak sistemsizliği ve Türk avcısını ava çıkarmamayı amaçlayan kotalı avcılık yasakları için basın açıklaması yapılacaktır. Gerekli izinler İç Anadolu Federasyonumuz aracılığı ile alınmıştır. Amacımız avcı birliğini, bütünlüğünü ve gücünü tüm kamuoyuna ve siyasilere göstermek, avcımıza yapılan zulümlere dur demek ve sürdürülebilir avcılığı avcı katılımcılığı ile sağlayarak kazanımlar elde etmektedir. Bu anlamda, Ankara da binlerce avcımızın katılımını sağlayacak diyalog ve istişarelerin kurulması, avcılarımızın bu önemli mesuliyete adeta yarışırcasına katılması önem arz etmektedir. Her avcımız, her kulübümüzün ve her federasyonumuzun bu hususta özel çaba göstermesi, her kulübümüzün üyeleri için Ankara'ya otobüs kaldırmasında büyük yarar görülmektedir. Değerli avcı camiamız; avcımızın, kulüplerimizin ve federasyonlarımızın gücünü göstermek ve yurt dışındaki ülkelerde olduğu gibi bilinçli ve sorunlarına duyarlı bir avcı toplumu oluşturmak için, Haydi birlik içerisinde hak aramaya… Haydi Ankara'ya" dedi.

Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği Başkanı M.Mahmud Aydın " Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Hakkımızı sonuna kadar arayacak ve bu yanlış uygulamanın son bulması için birlik ve beraberlik içerisinde hak arayışımızı sürdüreceğiz. Tüm kulüplerimizi ve av camiamızı bu etkinliğe destek olmaya davet ediyorum." Dedi. Ayrıca, 10 Ekim 2015 Cumartesi akşamı katılım yoğunluğuna göre Ankara'ya gitmek üzere ücretsiz olarak otobüs kaldırılacağı belirtildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avcılar Eyleme Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement