Avea Üst Yöneticisi Akdemir Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Avea Üst Yöneticisi Akdemir Açıklaması

Avea Üst Yöneticisi Akdemir Açıklaması

"Sürdürülebilir büyüme hedefinde olan operatörlerin sundukları servisler konusunda yeniliğe gitmesi gerek"

18.10.2014 10:10

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, sürdürülebilir büyüme hedefinde olan operatörlerin sundukları servisler konusunda yeniliğe gitmesi gerektiğini bildirdi.

Avea açıklamasına göre Akdemir, 13-14 Ekim 2014 tarihlerinde Dubai'de gerçekleştirilen "GSMA Mobile 360 Middle East" konferansı kapsamında "Mobil Gelir Büyümesi için Yeni Stratejiler" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Akdemir, sunumunda, sürdürülebilir büyüme hedefinde olan operatörlerin sundukları servisler konusunda yeniliğe gitmesi gerektiğini dile getirdi.

Mobil pazarda gerçekleşen değişimlerin ve yeniliklerin nabzını tutan bir şirket olarak, tam anlamıyla dijital bir servis sağlayıcı olmayı hedeflediklerini ve yaptıkları yatırımlarla bu yolda hızlı adımlarla ilerlediklerini aktaran Akdemir, "Çok çeşitli ve zengin içerikli Avea tarifelerinin yanı sıra 2013 sonu itibariyle hizmet vermeye başlayan Woops markamızla gençliğe, Prime markamızla da özel müşterilerimize çok sayıda ayrıcalıklı tarife, cazip kampanya ve teklif sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendi markalarıyla pazara sundukları akıllı telefon serileri Avea inTouch'ın halihazırda tüm akıllı telefon satışları içinde yüksek bir orana sahip olduğunu dile getiren Akdemir, şunları kaydetti:

"Ek olarak; bugüne kadar mobil sağlık, mobil ticaret, mobil lojistik ve arttırılmış gerçeklik (augmented reality) alanında pek çok başarılı uygulama ve çözümü hayata geçirdik. Büyük veri (Big data) ise gündemimizde yer alan en önemli konuların başında geliyor. Türkiye'nin sektöründe ilk olan Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz büyük veri işleme ve anlamlandırma platformu Intellimap ürünümüzle, müşterilere ait lokasyon bazlı verileri (düzenlemelere uyumlu bir şekilde) sağlayarak; pek çok şirketin nokta atışı pazarlama stratejileri geliştirmesine yardımcı oluyoruz. Bu şekilde sadece ek gelir akışı yaratmakla kalmıyor, ekonomiye de katkı sağlıyoruz."

"Mobil reklam ve mobil finansal servislerle ilgili ürünler de geliştiriyoruz"

Akdemir, mobil reklam ve mobil finansal servislerle ilgili ürünler de geliştirdiklerini bildirdi.

Makineler Arası İletişim (M2M), büyük veri, mobil reklam, mobil ödeme ve e-para ile içerik gibi yeni iş alanlarının mobil iletişim sektöründe gelir büyümesinin sağlanabilmesi için farklı alanlar oluşturmak açısından önemli olduğuna işaret eden Akdemir, "Bununla birlikte, gelir büyümesinin sürdürülebilirliği açısından, ekosistemdeki bütün oyuncuların aynı koşullarda rekabet edebilmesinin sağlanması, şebekelerinin kontrolünü etkin bir şekilde yürütebilmeleri ve altyapı paylaşımı gibi yöntemlerle maliyetlerin makul seviyeye çekilmesi şart" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea Üst Yöneticisi Akdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement