Avlanmak İçin Artvin'e Gelen Amerikalılar Ülkelerine Elleri Boş Döndü - Son Dakika
Güncel

Avlanmak İçin Artvin'e Gelen Amerikalılar Ülkelerine Elleri Boş Döndü

Artvin'e yaban keçisi avlamak için gelen iki Amerikalı avcı, 10 gün boyunca 20 bin dolar harcayarak, Artvin dağlarından gezinmelerine rağmen avlanamadan ülkelerine döndüler.

25.01.2016 17:50  Güncelleme: 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün av turizmi uygulaması kapsamında Artvin'e gelen 2 ABD'li, yaban keçisi avlayamadan ülkelerine döndü.
Indiana Eyaleti'ne bağlı Danville kentinde yaşayan Henricus Jacobus Johannes Schottens (48) ve arkadaşı Nancy Schindler (42), av turizmi uygulaması kapsamında Artvin'e geldi.

10 GÜNDE KEÇİ BULAMADILAR

ABD'li avcılar Schottens ile Schindler, yaban keçisi avlamak için 10 gün, bin 800 rakımlı Ortaköy köyünün kayalık ve dağlık arazisinde dolaşarak yapan keçisi aramalarına rağmen, keçi avlayamadan ülkelerine döndüler.

Avcılar dağ keçilerini öldürdükten sonra genellikle bu şekilde poz veriyor.

Çoruh Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Gökhan Soydan, ABD'li avcılara Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlisi ile kendisinin de eşlik ettiğini belirterek, "Amerikalı avcılar, yaklaşık 10 bin kilometre yol katederek ilimize geldi. İl merkezine bağlı Ortaköy bölgesindeki dik ve engebeli arazilerde avlandı" dedi.

20 BİN DOLAR HARCADILAR

Avcıların birkaç kez yaban keçisi gördüğünü, atış yapmalarına rağmen başarılı olamadığını dile getiren Soydan, "Tahminen bugüne kadar 20 bin dolar harcamalarına rağmen ilimizden eli boş gitmelerine üzüldüm. Ancak ilimiz için avcılık, gelir kapısı oldu. Avcılar önümüzdeki kış sezonunda tekrar geleceklerini söyledi" diye konuştu.


Avlanmak İçin Artvin\'e Gelen Amerikalılar Ülkelerine Elleri Boş Döndü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avlanmak İçin Artvin'e Gelen Amerikalılar Ülkelerine Elleri Boş Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • evlenmek istiyorum desem kaç kız çıkar: Keçi yerine bari terörüst avı düzenleyin dünyada belli başlı yuvalandıkları yerler belli hiç yoktan hayvanlar zarar görmemiş okur 20 1 Yanıtla
  • ôlkô : bôyle bir devlette yaşiyoruz 11 1 Yanıtla
  • denetim uzmani: bizim bir kecimize,,amarikaya degismem,,ben öyle bir adamim..gitsinler pkk,lilari avlasinlar. 12 0 Yanıtla
    ögretmen: sana aynen katiliyorum sayin denetim uzmani. 4 0
  • doğa gönüllüsü: YABAN HAYATINI KORUYACIĞIMIZA BİRİLERİNİN ZEVKİ İÇİN BİZİM DEĞERLERİMİZ OLAN HAYVANLARIMIZI NEDEN VURDURUYORUZKİ.GİTSİN ABDde KENDİ HAYVANLARINI VURSUNLAR.DOĞAMIZ İNSANIMIZ İÇİNSE KORUYALIM.PARADAN DAHA ÖNEMLİ BİR DEĞERDİRBİZİM DOĞAMIZ .HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR.parayı başka şekilde,arge yaparak,yeni buluşlar yaparak,insanımızın önünü açarak kazanabiliriz.saygılar. 9 2 Yanıtla
  • AAA: Bu ABD, RUS,AVRUPALILAR'A acımayın Kazıklayın sinsi milletler 3 3 Yanıtla
  • hamza: BOyle ulke turkiye istegı gıbı girip cıkıyorlar akp sayesinde diger siyasilerde olsa aynısı olurdu ama farkli olması gerekir turkiye ajan yuvasına dondu bomba patlıyorsa herkes elini kolunu sallayarak gırememesi gerek halk uyoakp yoluyo memletin halkın acilen hareket etmesi ve yeni duzen yeni anayasa yenilemesi gerekiyor herşeyi kanunuda hakkıdı 6 0 Yanıtla
  • dem: Sefiller ve zenginler çelişki dünyası 5 0 Yanıtla
  • kôhlô: insan ûlùsune leş. diyen alçaklarla ayni õlkrde yaşiyoruz 1 3 Yanıtla
  • ....: turkiyede ne yazikki hayvan yok denecek kadar az olanlarda nesli tukenmek uzre yazik... 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement