Başakşehir'de AVM Önünde Bomba Bulundu - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'de AVM Önünde Bomba Bulundu

Başakşehir\'de AVM Önünde Bomba Bulundu

Başakşehir'de bir alışveriş merkezinin önünde bulunan çakmak gazlarına sarılı düzenek polis tarafından etkisiz hale getirildi.

10.01.2015 11:45  Güncelleme: 12:45

Başakşehir'de bir alışveriş merkezinin önünde, çakmak gazı tüplerine sarılı el yapımı bomba bulundu. Polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra incelemek için emniyete götürdü.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Vatandaşlar sabah saatlerinde Kayaşehir'de bulunan bir alışveriş merkezi önünde 2 çakmak gazı tüpüne sarılı bir düzenek gördü. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri alışveriş merkezinin önündeki caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı.

PARÇA TESİRLİ BOMBA

Bomba uzmanı ekipler inceledikleri cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Olay yerindeki araştırmalarını tamamlayan polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra üzerine sarılı olan çakmak gazı tüpleriyle birlikte detaylı olarak incelemek üzere emniyete götürdü. Polis, yolu yeniden ulaşıma açtı.



SEFAKÖY'DE FÜNYE İLE PATLATILDI

Öte yandan, aynı saatlerde Küçükçekmece Sefaköy'deki bir alışveriş merkezinin karşısında, dershanenin önünde çakmak gazı tüpleri bulunmuştu. Bomba uzmanı ekipler çakmak gazını fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.

SALDIRGANLAR SON ANDA YAKALANDI

Dün akşam saatlerinde de İstanbul'da bir AVM'ye yönelik bombalı saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen PKK/YDG-H üyesi 2 kişi, Gaziosmanpaşa'da bir parkta son hazırlıklarını yaparken suçüstü yakalandı. MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla yakalanan şahısların bir südredir takip edildiği ve bir AVM'ye bombalı saldırı düzenleyerek sansosyonel eylem yapacağı belirtildi.

BOMBA MALZEMELERİ BULUNDU

Gözaltına alınan iki şüphelinin çantalarında, fitil ateşlemeli, parça tesirli el yapımı bomba bulundu. Uzman ekipler, bombayı imha etti. Yakalandıktan sonda sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorguları için emniyete götürüldü. Yakalanan kişilerin sansasyonel eylem hazırlığında oldukları ve alınan ön ifadelerinde bir AVM'ye yönelik saldırı planladıkları ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürerken şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başakşehir'de AVM Önünde Bomba Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Komik: Paris teki olaylardan sonra ne ilginçtir Türekiye de her gün bir yerlerde bomba bulunuyor:). . Ulan dünyanın hiç bir ülkesinde bizimki kadar komik istihbaratçılar ve polisler yoktur. . inanın buna. . 14 0 Yanıtla
  • özgür: bu fuat avni her seyi biliyosa ve cemaati savunuyosa demekki bunlari cemaat yapiyo mite yikmaya calisiyo dolayisiyla hukumete tabi secimler yaklasti akliniza basiniza alin orda burda sivil halki menfaatleriniz icin coluk cocuk katledersiniz sizi cadde ortasinda yakalar once o pis sakallarinizi keseriz ardindanda taksim meydaninda daragacina gidin birbirinize ne yapiyorsaniz yapin sivil halka bulasmayin.. 5 6 Yanıtla
  • Ednan hoca pıtırcığı: Fuat avni yazınca; patlatmadılar! 3 2 Yanıtla

Advertisement