Avrupa Birliği, Erbil'de Temsilcilik Açacak - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği, Erbil'de Temsilcilik Açacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Avrupa Birliği (AB) Irak Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jana Hybaskova'yı kabul etti.

20.05.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Avrupa Birliği (AB) Irak Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jana Hybaskova'yı kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Barzani ile Hybaskova, Ortadoğu'daki gelişmeler, Irak'taki siyasi ve askeri durum ile DAEŞ'le mücadeleyi ele aldı.

Açıklamada sözlerine yer verilen Hybaskova, AB'nin Kürt bölgesiyle ilişkilerini geliştirmek istediğini, bunun ilk adımı olarak da Erbil'de temsilcilik açılacaklarını belirtti.

Sığınmacılara yardım noktasında Kürt yönetimine sağlanan desteğin devam edeceğini dile getiren Hybaskova, Irak'taki insani dramın sona ermesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

DAEŞ'in eline geçen Ramadi'deki durumun "endişe verici" olduğuna dikkati çeken Hybaskova, Irak hükümeti, komşu ülkeler ve uluslararası kamuoyunun soruna ciddi bir şekilde eğilmesi gerektiğini kaydetti.

Barzani'nin diğer temasları

Öte yandan Mesut Barzani, İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker ve beraberindeki askeri heyetle bir araya geldi. Barzani'nin resmi makamındaki toplantıda, Londra-Erbil ilişkileri, DAEŞ ile mücadele ile siyasi ve askeri gelişmeler değerlendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği, Erbil'de Temsilcilik Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement