Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Almanya'ya gelen Suriyeli sığınmacıların neredeyse tamamı silahlı çatışmalardan kaçtığını belirtirken, yaklaşık yüzde 70'i bu çatışmalardan Esed rejimini sorumlu tuttu.

08.10.2015 16:27

Almanya'ya gelen Suriyeli sığınmacıların neredeyse tamamı silahlı çatışmalardan kaçtığını belirtirken, yaklaşık yüzde 70'i bu çatışmalardan Esed rejimini sorumlu tuttu.

Almanya'da "Adopt a Revolution" inisiyatifi, ülkeye gelen 889 Suriyeliyle anket yaptı. Ankete göre, sığınmacıların başlıca kaçış sebebi yüzde 92 ile silahlı çatışmalar. Tutuklamalar veya kaçırılmalar yüzde 86, varil bombaları da yüzde 73 ile ülkeden ayrılma sebebi olarak gösterildi.

Çatışmaların sorumlusu ise yüzde 69,5 ile Esed rejimi, yüzde 31,6 ile terör örgütü DAEŞ, yaklaşık yüzde 20 ile de diğer gruplar olarak belirtildi.

Sığınmacıların yüzde 77'si Suriye'de bulunduğu sırada Esed rejimi tarafından tutuklanmaktan ya da kaçırılmaktan endişe ettiğini söyledi.

Sığınmacıların yüzde 8'i "Almanya'da sürekli kalmayı düşünebilirim" dedi

"Geri dönmek için Suriye'de ne değişmesi lazım?" sorusuna yüzde 67,8 ile "Savaşın bitmesi lazım", yüzde 51,5 ile "Suriye'nin Esed'siz yönetilmesi gerekir", yüzde 43,8 ile "DAEŞ'in ülkeden gitmesi gerekir", yüzde 41,7 ile "Demokratik seçimlerin yapılması lazım" yanıtları verildi.

Sığınmacıların sadece yüzde 8'i sürekli Almanya'da kalmayı düşünebileceğini belirtti.

"Avrupa ve uluslararası toplumun, daha çok kişinin Suriye'de kalması için hangi önlemleri alması gerektiği" sorusuna yüzde 97,9 ile "uçuşa yasak bölge", yüzde 37,8 ile "her türlü silah sevkiyatının durdurulması" ve yüzde 24,3 ile "daha fazla insani yardım" cevapları verildi.

Katılımcıların yüzde 65'i Suriye'den bu yıl ayrıldığını kaydetti.

Anketin Berlin, Hannover, Bremen, Leipzig ve Eisenhüttenstadt kentlerinde sığınmacıların ilk kaydının yapıldığı 12 merkezde 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında 889 kişinin katılımıyla yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • fatih: şimdi avrupa desin, biz esadı destekliyoruz, muhalifler hepsi terörist, ondan sonra suriyelilere desinler bu sorularıi yüzde 90 nı esadtan değil muhaliflerden kaçtıklarını söyleyecekler. adamlar ne yapsın. çıkar meselesi. yabancı ülkedesin . politikası neyse ona uyacaksın ki, seni kovmasın. suriyeliler gibi fırsatçı milletle böyle anket yapılmaz. 0 0 Yanıtla

Advertisement