Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, İstanbul'da Yapılacak

Konferans, Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği ve Avrupa Sismoloji Komisyonu tarafından, Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve AFAD ev sahipliğinde 24 29 Ağustos'ta düzenlenecek.

19.08.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, Avrupa Deprem Mühendisliği Birliği (European Association for Earthquake Engineering) ve Avrupa Sismoloji Komisyonu (European Seismological Commission) tarafından, Türkiye Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Komitesi ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ev sahipliğinde  24-29 Ağustos'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek.

Avrupa ve Doğu Akdeniz ağırlıklı olmak üzere bütün dünyada deprem mühendisliği alanındaki son gelişmelerin tartışılması ve deprem hasarlarını en aza indirmek üzere yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin amaçlandığı konferansa, Japonya, Çin, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinden uzmanların yanı sıra, tüm dünyadan deprem mühendisleri, sismologlar, müşavirlik ve müteahhitlik firmaları ile araştırmacıların bulunduğu bin 500'ün üzerinde katılım bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Atilla Ansal, konferansın Türkiye'de düzenlenmesi konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yaşanan depremlerde edinilen tecrübeler, deprem mühendisliği ve sismoloji konularında yürütülmekte olan araştırma ve uygulama çalışmaları ülkemizi bilgi ve birikim açısından uluslararası arenada ön sıralara taşımıştır. Bu doğrultuda, konferansın Türkiye'de düzenlenmesinin deprem mühendisliği ve sismoloji konularında yapılan uygulama ve faaliyetlerimizin, deprem zararlarını azaltıcı gelişme ve afet yönetimindeki ilerlememizin duyurulması, tanıtılması açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca konferans, ülkemiz araştırmacı ve uygulamacılarının deprem mühendisliği ve sismoloji konularındaki kazanımlarının artması açısından da değer yaratacaktır. Böylelikle ülkemiz araştırmacıları ve mühendisleri, olası depremlerde hem maddi kayıpları hem de can kaybını en aza indirecek uygulamalarda günceli yakalama fırsatı bulacaktır." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı, İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement