Avustralya'da 1,5 Kilogramlık Dev Trüf Mantarı Yetiştirildi - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da 1,5 Kilogramlık Dev Trüf Mantarı Yetiştirildi

Avustralya'nın Victoria eyaletinde, Stuart Dunbar isimli çiftçi, 1,5 kilogram ağırlığında dev siyah bir trüf mantarı yetiştirdi.

23.08.2016 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Victoria eyaletinde, Stuart Dunbar isimli çiftçi, 1,5 kilogram ağırlığında dev siyah bir trüf mantarı yetiştirdi.

Avustralya yayın kuruluşu ABC'nin haberine göre, "Yarra Valley Truffles" adlı çiftliğin sahibi Stuart Dunbar, trüf mantarı çiftliğinde Lani isimli köpeğinin de yardımı ile 1,5 kilogram ağırlığında siyah trüf mantarı buldu.

Trüf mantarı yetiştiriciliğini yaklaşık 10 yıldır sürdüren Stuart Dunbar, dünyanın en ağır siyah trüf mantarlarından olduğuna inandığı bin 511 gram ağırlığındaki mantarı, 45 dakikalık bir uğraş sonucunda toprak altından çıkarttığını belirtti.

Çiftçi Dunbar, büyüttüğü mantarın, Fransa'nın Bardeaux kentinde bin 277 gram ağırlığındaki siyah trüf mantarının rekorunu kırdığı iddiasında bulundu.

İtalya'nın Umbrian bölgesinde 2014 yılında bulunan 1,89 kilogramlık beyaz trüf mantarı, ABD'de bir açık artırmada, 70 bin dolara satılmıştı.

"Kralların yiyeceği" ve "Siyah elmas" olarak nitelendirilen, kilogram fiyatı kalitesine ve türüne göre binlerce avroyu bulan trüf mantarı, Türkiye'de suni trüf ormanlarında yetişiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da 1,5 Kilogramlık Dev Trüf Mantarı Yetiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement